CSM TÂRGU-MUREȘ, DIN NOU CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA POPICE JUNIORI

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, în 17-18 aprilie 2021, la Ploiești s-a desfășurat turneul final al Campionatului Național de popice juniori U23, la capătul căruia formația CSM Târgu-Mureș a reușit să-și apere titlul de campioană cucerită în 2019 (în anul 2020 nu s-a acordat titlul național, campionatul fiind întrerupt din luna martie). După cumulul rezultatelor din cele două zile de concurs, în clasamentul final, CSM Târgu-Mureș a devansat cu cele 6004 popice doborâte cu doar 4 “bețe”' echipa Siderurgica Hunedoara (6000 p.d.). Pe locul trei s-a clasat Inter Petrila cu 5859 p.d. Cele mai bune rezultate din cadrul echipei campioane au fost obținute de: Benke Zoltan 557 p.d., Szasz Tibor Levente 550 p.d.,Hegyi Roland 517 p.d., Koto Kalman David 516 p.d., Szasz Attila Alfred 509 p.d. S-a evidențiat și cadetul echipe Fazakas Robert (13 ani), care a realizat în a doua zi a concursului 479 p.d. Ceilalți componenți ai echipei antrenorului Seres Jozsef au fost: Szilagyi Ervin, Iszlai Attila și Szocs Jozsef.

           

SUPERLIGA - OFICIALII DIN SPANIA ȘI ITALIA AU CONVOCAT CLUBURILE LA ȘEDINȚE DE URGENȚĂ

Proiectul Superligii europene a fost anunțat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare. “Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunță că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiții, Super Liga, guvernată de grupările sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuții cu UEFA și FIFA pentru a găsi cele mai bune soluții pentru noua ligă și pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat. Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham. Atât în Spania, cât și în Italia, pare agitație mare. După declarațiile lui Aleksander Ceferin, președintele UEFA, Javier Tebas, președintele Ligii Spaniole, a convocat o ședință de urgență, informează EFE. Aceasta va avea loc în cursul zilei de joi și la ea vor participa cluburile care nu s-au înscris în Superliga. Fără doar și poate, demersul este foarte complicat, pentru că La Liga depinde de prezența cluburilor fanion, Barcelona, Real Madrid și Atletico Madrid. În Italia, Fabrizio Romano anunță că toate cluburile se vor întâlni de asemenea pentru a discuta pe marginea subiectului “Superliga”.

 

MEDICINISTELE SE IMPUN ÎN PRIMUL JOC DE LA GALAȚI

CSU Medicina Târgu-Mureș joacă în play-out-ul Diviziei A-1 de volei feminin, având ca scop evitarea retrogradării. Cel de-al doilea și ultimul turneu are loc în perioada 19-21 aprilie, la Galați. În primul joc disputat luni, medicinistele, antrenate de sârbul Predrag Zucoviæ, au învins cu scorul de 3-0 (pe seturi 13-25, 18-25, 18-25) formația FC Argeș, adversara sa directă în lupta pentru rămânerea în primul eșalon. În celălalt joc al zilei, gazdele de la CSU Belor Galați s-au impus cu 3-0 în fața “lanternei roșii”, CS “U” NTT Data Cluj, formație care este matematic retrogradată.

 

VIITOR SUMBRU PENTRU CLUBURILE MICI DIN EUROPA ÎN URMA APARIȚIEI SUPERLIGII

Planul de înființare al Superligii europene ar putea avea ca efect diminuarea audienței și a contractelor pentru drepturile de televizare și în cele din urmă vor fi afectate cluburile care nu sunt implicate în noua competiție europeană, conform lui Michael Goldberg, vicepreședintele agenției de rating de credit DBRS Morningstar, citat de Reuters. Goldberg susține că modelul Superligii promovează o mai mare inechitate, iar cluburile de top vor avea o situație financiară și mai bună, care le va oferi capacitatea să transfere cei mai buni jucători și să câștige mai ușor meciurile din campionatele naționale, față de cum o făceau până acum. “Din punct de vedere financiar, cluburile din această Superligă o vor duce mai bine, dar cred că se va diminua produsul pe care îl oferă liga internă. Atunci cluburile care nu participă la Superligă ar putea fi și mai mult dezavantajate decât erau înainte'', a opinat expertul financiar. Înființarea Superligii a fost anunțată duminică de 12 cluburi fondatoare, printre cele mai mari din Europa, proiect care a fost criticat imediat de autoritățile fotbalului, de fani și de politicieni care au avertizat că bogăția și puterea vor fi concentrate în mâna unui număr restrâns de cluburi de elită. Conform lui Goldberg, veniturile din radiodifuzare și sponsorizări în cadrul ligilor interne vor continua să fie semnificative, dar ar putea scădea în timp, pentru că “fanii nu vor vrea să vadă un rezultat de 5-0 în fiecare săptămână''. Pentru a evalua datoriile cluburilor de fotbal, DRBS Morningstar analizează anvergura și instabilitatea veniturilor, câștigurile și fluxul de lichidități. “La cluburile care participă în Superligă, cred că anvergura veniturilor va crește și instabilitatea lor se va diminua, în timp ce la cluburile care nu participă, cred că anvergura va scădea și instabilitatea va crește. Așa că va exista o mai mare diferență în ce privește rating-ul de credit, iar apoi ne vom uita la bilanțuri și la modul în care aceste cluburi sunt capitalizate. Ca urmare, creșterea veniturilor va compensa creșterea datoriilor pe care și le vor asuma cluburile participante la Superligă, dar și cluburile mici își vor crește datoria pentru a trece prin această perioadă de COVID sau prin perioadele viitoare de stres financiar, iar rating-ul de credit va suferi din acest motiv”, a adăugat expertul de la DRBS Morningstar.

 

ROMÂNIA A SPULBERAT MACEDONIA DE NORD

Naționala feminină de handbal a României a învins echipa Macedoniei de Nord cu 33-22 (15-11), sâmbătă, în Sala Dinamo din București, în prima manșă a barajului de calificare la Campionatul Mondial din 2021. “E o victorie importantă, pentru că aveam nevoie de victorie. Dacă meciul de la București care s-a terminat la o diferență mare ne relaxează cumva, putem pierde mai multe lucruri decât această calificare. Putem pierde identitatea noastră și ce ne dorim să construim. Așa că meciul din Macedonia îl abordăm doar la victorie” , a spus Adi Vasile. “Tot timpul avem emoții, dar ne ducem acolo să ne batem. Asta ne dorim să câștigăm și următorul meci. Am făcut o treabă foarte bună acasă și cred e foarte important să rămânem cu ce am construit în meciul trecut. Faptul că am câștigat cu 11 goluri acasă, e bine pentru noi. Ne-am dorit foarte mult să facem un joc bun. Nu ne gândim prea mult la lucrul acesta, pentru că mergem acolo să ne batem. Mergem acolo să câștigăm. Nu se pune problema să stăm liniștite cu capul pe pernă că avem 11 goluri. N-a fost deloc simplu pentru noi să ratăm calificarea la Jocurile Olimpice, dar dacă stăm să plângem, trec toate lucrurile pe lângă noi. Nu putem să stăm să ne gândim prea mult la ce s-a întâmplat. Dacă am fi stat să ne gândim, ar fi trecut și calificările acestea pe lângă noi” , a declarat Crina Pintea. Returul este programat la Skopje, pe 21 aprilie (18.45). România a participat la toate cele 24 de ediții ale Campionatului Mondial de handbal feminin și a obținut patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 și 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4. La precedenta ediție a Mondialului, în 2019, România a încheiat pe locul 12 în Japonia.

 

 

 

Lasă un comentariu