REGINA, SINGURĂ!

Distribuie pe:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a stat singură la funeraliile soțului ei, prințul Philip, cu care a fost căsătorită timp de 73 de ani...

“Membrii familiei regale britanice au oferit, sâmbătă, 17 aprilie 2021, un exemplu în ceea ce privește respectarea regulilor impuse de pandemie. Astfel, regina Elisabeta a fost nevoită să stea singură în timpul funeraliilor soțului său Philip, care au avut loc în capela St. George.

Participanții la slujba din capelă au păstrat distanța unii de față de ceilalți, fiind așezați la doi metri, pe familii, pentru a respecta restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

Așa se face că regina Elisabeta a II-a, care de la începutul pandemiei se izolase cu prințul Philip la castelul Windsor, a rămas singură în strană, fără a avea alți membri ai familiei în imediata apropiere.

Nora cea mică a reginei, Sophie, contesă de Wessex, a fost surprinsă plângând în capelă. Și soțul ei, prințul Edward, cel mai mic dintre copiii reginei și ai prințului Philip, a fost văzut punându-și mâna pe frunte în timp ce corul intona imnuri religioase. Apoi, a fixat cu privirea sicriul tatălui său.

Prinții William și Harry, nepoții reginei, au stat față în față, în rânduri diferite în capelă. Ducele de Cambridge a stat alături de soția sa, Catherine, iar ducele de Sussex a stat singur. Soția sa, Meghan, însărcinată, a rămas acasă (în America), medicii recomandându-i să nu facă această deplasare peste Ocean.

Fiecare membru al casei regale (mai ales cei special invitați) a purtat haine de doliu de culoare închisă și măști sanitare negre. Inclusiv regina, care a obișnuit publicul să se îmbrace în culori vii, a fost îmbrăcată în negru.

Funeraliile, la organizarea cărora și-a adus contribuția însuși defunctul, s-au dorit a fi fără fast, dar solemne, potrivite pentru vremurile pe care Marea Britanie le traversează.

Să nu uităm că pandemia a luat peste 120.000 de vieți în această țară și nenumărate familii au fost nevoite să renunțe la ritualurile obișnuite de înmormântare.

În deplină concordanță cu restricțiile antipandemie, la slujba din capela Saint George, au participat doar 30 de persoane, în frunte cu suverana...”, relatează BBC, citat de DiGi24. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu