PUZDERIE DE GOLURI ÎN LIGA 4 ELITE LA FOTBAL, JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Marți s-au disputat partidele din cele două serii ale Ligii 4 ELITE la fotbal, etapa 2, județul Mureș. Iată și rezultatele consemnate: Seria 1 / A.S. Inter Sânger - A.S Înfrățirea Valea Izvoarelor 3-1, Mureșul Luduș - C.S. Iernut 0-1, A.C.S Mureșul Chirileu - A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș 0-4; Seria 2 / ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 - A.S. Viitorul 2002 Târnăveni 10-1, CSM Sighișoara - A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure 5-1, ACS Atletic Târgu-Mureș - A.C.S. Mureșul Rușii Munții 0-3. În următoare etapă, sâmbătă, 24 aprilie, ora 11.00, în Seria I se dispută două partide: A.S Înfrățirea Valea Izvoarelor - Mureșul Luduș și A.C.S Mureșul Chirileu - Inter Sânger. Al treilea joc din Seria I, etapa 3, a fost programat pentru joi, 29 aprilie, ora 18.00: CS Iernut - A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș. În Seria 2, sâmbătă, 24 aprilie, ora 11.00, au loc următoarele partide: ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 - CSM Sighișoara, A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure - A.C.S. Mureșul Rușii Munții și ACS Atletic Târgu-Mureș - A.S. Viitorul 2002 Târnăveni.

           

SUPER RIDICOL!" CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ DUPĂ DESTRĂMAREA SUPER LIGII EUROPENE. TITLURILE DIN MARCA, EL MUNDO, TUTTOSPORT SAU DAILY MIRROR

Marca a titrat, miercuri, „Super Ridicol", după o zi intensă în care Superliga a eșuat, la doar 48 de ore de la naștere, în urma retragerii în bloc a celor șase cluburi engleze participante la noul proiect, informează lefigaro.fr. „Guvernele, organizațiile, cluburile, antrenorii, jucătorii, suporterii, presa... speriați de proiect, se lametează împotriva Super Ligii", a notat Marca. „Guvernele europene se ridică împotriva clubului bogat", a scris El Mundo. „Superliga se ciocnește cu federațiile și guvernele", a subliniat El Pais. „Superevadarea. Evadarea din Super League: britanicii pleacă, proiectul se destramă", a titrat Tuttosport. Strigătul suporterilor - sute de fani ai clubului englez și-au arătat dezarobarea față de Superliga în fața stadionului echipei Chelsea, Stamford Bridge din Londra - a fost câștigător. „Victorie pentru fani, cele șase cluburi engleze s-au retras din Superliga Europeană, lăsând turneul în zdrențe", notează cotidianul britanic Daily Mirror, în ediția sa electronică. Plecări „marcă britanică" (n.r. - cum ar fi Brexit), a ironizat cotidianul francez L'Equipe, la sfârșitul unei zile nebunești în care cele șase cluburi engleze fondatoare ale acestei competiții private, rivale Ligii Campionilor, au părăsit-o, făcând-o să se „prăbușească" ca un „castel de cărți". „Răzvrătiții au apreciat greșit amploarea furtunii pe care au declanșat-o", analizează ziarul, care notează că «rezistența cea mai puternică a venit din Anglia»". În situația în care, „cu manierele expansioniste din Premier League, Anglia, leagănul jocului, a făcut posibil proiectul Super League", tot ea este cea care „l-a împodobit cu atașamentul său față de ideea că un club este, în primul, rând o comunitate născută din clasa muncitoare de la sfârșitul secolului al XIX-lea" și „a fost cel mai bun participant la dărâmarea proiectului de «trădători»?, al celor «doisprezece ticăloși»" sau «complotiști», continuă ziarul, cu referire la titlurile din presa engleză. Dar „semnificația acestor două zile nebune și înfiorătoare ar consta probabil, acum, în a nu se opri aici, ci de a profita de schimbarea raportului de forțe și a face alte cereri care pot readuce jocul și suporterii în centrul organizării fotbalului", subliniază L'Equipe, care pune pe prima pagină fotografia amatorilor de la mica echipă din Rumilly Vallieres, calificată în semifinalele Cupei Franței: „Acesta este fotbalul!". După Manchester City, și Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham și Chelsea s-au retras din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent. Proiectul Superligii europene a fost anunțat, oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare. Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham.

 

TRICOLORUL INTERZIS LA NAȚIONALĂ! EROUL LUI MIREL RĂDOI NU MAI CALCĂ LA LOT: „NU AU VOIE"

Superliga Europei va avea repercusiuni și asupra fotbaliștilor echipelor care vor participa în nou-înființata competiție, a anunțat președintele UEFA. Astfel, România ar putea pierde cel puțin doi fotbaliști de la loturile naționale, dacă anunțul lui Aleksandr Ceferin se va adeveri. Anunțul lansării unei Superligi europene a pus fotbalul pe jar. Noua competiție va atrage venituri mai mari pentru cluburile participante, decât ar fi făcut-o Champions League sau Europa League, dar cei lăsați în afara proiectului au contestat decizia luată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham sunt cluburile fondatoare ale Superligii Europei. UEFA, FIFA, fanii și persoane din fotbalul mondial au criticat apariția Superligii Europei. Timp de mai multe ore, s-a așteptat o poziție oficială a conducătorilor fotbalului de pe bătrânul continent, iar aceasta a venit prin vocea lui Aleksandr Ceferin. Președintele UEFA a avut o reacție dură și a susținut că inclusiv fotbaliștii vor avea de suferit: „Această Superligă este doar o chestiune legată de bani. O propunere oribilă, un proiect fără sens. Jucătorii echipelor din Sueprliga nu vor juca la Campionatul European și nici la Cupa Mondială. Nu vor avea voie să joace pentru echipele naționale", a declarat Aleksandr Ceferin. Dacă măsura se va aplica, atunci cel puțin doi tricolori nu vor mai putea fi selecționați. Ionuț Radu, portarul lui Inter Milano, unul dintre cluburile fondatoare, va absenta din lotul lui Mirel Rădoi. La ultima acțiune a naționalei României, din startul preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, fotbalistul a fost rezerva lui Florin Niță. Fost căpitan al naționalei U21, Ionuț Radu a fost eroul tricolorilor mici în campania de calificare la EURO U21 2019 și la turneul final. În aceeași situație s-ar afla și Radu Drăgușin, fundaș la Juventus, club fondator al Superligii Europei. Apărătorul central s-a aflat în lotul deplasat de Adrian Mutu la EURO U21 din acest an și a jucat în ultimul meci al grupei, cu Germania. La AC Milan, un al club fondator, se află românul Ciprian Tătărușanu, dar acesta și-a anunțat deja retragerea din naționala României, după ratarea calificării la EURO. LPF a reacționat prin vicepreședintele Robert Pongracz, care a comentat apariția Superligii europene. De asemenea, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut o poziție oficială.

Vedetele din Europa care pot rata EURO și naționala

Printre cei mai importanți fotbaliști care pot fi afectați de măsura anunțată de UEFA, se numără: Raheem Sterling (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Trent Alexander Arnold (Liverpool), Kevin de Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Juventus), Timo Werner (Chelsea), Kai Havertz (Chelsea), Bruno Fernandes (Man United) sau Paul Pogba (Manchester United).

 

VICTORIE PENTRU CSU MEDICINA CNUE TÂRGU-MUREȘ ÎN JOCUL DOI DE LA GALAȚI

Localitatea Galați găzduiește ultimul turneu din playout-ul Diviziei A-1 de volei feminin, la care participă și CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș, FC Argeș, CS „U" NTT Data Cluj și echipa gazdă CSU Belor Galați. Medicinistele au ca obiectiv evitarea retrogradării. Echipa CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș, pregătită de antrenorul sârb Predrag Zucoviæ, s-a impus marți cu 3-0 în fața formației CS „U" NTT Data Cluj. Luni, în primul joc, târgumureșencele au câștigat cu 3-0 întâlnirea cu echipa FC Argeș. Miercuri, 21 aprilie, s-au disputat ultimele partide: FC Argeș - CS „U" NTT Data Cluj (de la ora 15:00) și CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș - CSU Belor Galați (de la ora 18:00). Clasamentul, grupei 9-12, înaintea ultimelor jocuri, arată astfel: CSU Belor Galați (39 de puncte), CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș (22 de puncte), FC Argeș (19 puncte) și CS „U" NTT Data Cluj (6 puncte).

 

SIMONA HALEP, BUNĂ DE PLATĂ! DE CE RISCĂ SĂ FIE AMENDATĂ ROMÂNCA

Simona Halep (29 ani) riscă să fie amendată de către Asociația Tenisului Feminin (WTA). Începutul anului 2021 a fost unul cu multe încercări pentru sportiva din Constanța. La ultimele două turnee, la care și-a anunțat prezența, a fost nevoită să se retragă din cauza problemelor medicale. O accidentare la umăr a obligat-o să abandoneze la Miami Open, înainte de turul trei, dar și la duelul cu Italia din cadrul Billie Jean King Cup, fostul FED Cup, din 16-17 aprilie, unde urma să participe cu echipa României. Chiar și participarea la turneul de la Stuttgart, cel care deschide sezonul de zgură, este pusă sub semnul întrebării. Având în vedere desele retrageri din competiții, Simona Halep riscă să fie amendată de către WTA. Organizația principală a tenisului feminin la nivel mondial are un regulament riguros în ceea ce privește abandonurile, în mod repetat, din turneele din circuit. Sunt permise doar două „retrageri scuzabile", la care constănțeanca nu mai are dreptul, după ce a părăsit nevoit la turneele de la Doha și Dubai. „O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu, fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional", explică cei de la WTA. Astfel că, Simona Halep, nemaiputând să se retragă din vreun turneu final, încă din aprilie, va fi nevoită să scoată din buzunar 5.000 de dolari pentru o retragere târzie dintr-un turneu WTA 250, și 7.500 de dolari la un turneu de categorie WTA 500 - așa cum este cel de la Stuttgart! 10.000 de dolari este amenda la un turneu WTA 1.000 Non-Mandatory și 20.000 de dolari pentru retragerea târzie dintr-un turneu WTA 1.000 Mandatory, informează cei de la ProSport.

 

Lasă un comentariu