VICTORIE PENTRU ELECTROMUREȘ ROMGAZ!

Distribuie pe:

În ultima etapă a sezonului regulat al Campionatului Național, echipa de popice senioare Electromureș Romgaz a câștigat partida de pe terenul propriu cu principala contracandidată din ultimii ani, Conpet Petrolul Ploiești (3328 p.d. - 3236 p.d.). De la mureșence s-a evidențiat sportiva Szabo Julia Emese (junioară U18), cu 609 p.d. / record personal. Rezultatele celorlalte componente ale echipei, în ordinea valorică a fost; Ciobanu Maria 564 p.d.,Duka Tilda 553 p.d., Seres Bernadett 547 p.d., Budoi Noemi 529 p.d., Fekete Reka 526 p.d., Rezerve: Bordianu Roxana și Dan Monica. Cele mai valoroase rezultate de la oaspete au fost realizate de Sanda Alina 592 p.d. și Naghi Florentina 566 p.d. Finala (Play-off) Campionatului Național va avea loc în perioada 15-16 mai 2021, pe arena de popice a Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca. Tot în luna mai urmează Final Four-ul Ligii Campionilor amânat din cauza pandemiei, pentru perioada 22-23 mai 2021 (Bamberg /GER), competiție la care echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a reușit o calificare spectaculoasă. La sfârșitul lunii mai, tot la Cluj-Napoca va avea loc și finala pe echipe a junioarelor, unde fetele de la Electromureș Romgaz se anunță principalele candidate la cucerirea unui nou titlu de campioane.

 

ROMÂNIA ARE REPREZENTANȚI LA EURO 2020!

UEFA a anunțat numele celor 18 arbitri care vor fi prezenți la meciurile de la EURO 2020. România e reprezentată la turneul final de Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs. UEFA a anunțat că Istavn Kovacs și Ovidiu Hațegan vor conduce de la centru meciuri, de la turneul final. În total, brigăzile vor fi la startul a 51 de meciuri. Din brigada care-l are la centru pe Hațegan fac parte Sebastian Gheorghe și Radu Ghinguleac. Istvan Kovacs va fi ajutat de Vasile Marinescu și Mihai Artene. Cei 18 arbitri care conduc meciuri la EURO 2020: Felix Brych (Germania), Cüneyt Çakýr (Turcia), Carlos Del Cerro Grande (Spania), Andreas Ekberg (Suedia), Orel Grinfeeld (Israel), Ovidiu Alin Hațtegan (România), Sergei Karasev (Rusia), Istvan Kovacs (România), Bjorn Kuipers (Țările de Jos), Danny Makkelie (Țările de Jos), Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spania), Michael Oliver (Anglia), Daniele Orsato (Italia), Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugalia), Daniel Siebert (Germania), Anthony Taylor (Anglia), Clément Turpin (Franța), Slavko Vinèiæ (Slovenia).

EURO 2020 cu fani în tribună

Arena Națională va primi fani după mai bine de un an, la fel cum se va întâmpla și cu toate celelalte stadioane care găzduiesc meciuri de la Campionatul European. “Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune”, a anunțat MTS.

 

PROBLEME SERIOASE PENTRU LARISA IORDACHE, DUPĂ CALIFICAREA LA JO. GIMNASTA A CONCURAT CU O STARE SUBFEBRILĂ: “O INFECȚIE LA RINICHI”

Federația Română de Gimnastică a precizat, joi, că primele investigații efectuate de sportiva Larisa Iordache au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare. “Știm cu toții că în spatele fiecărei mari performanțe regăsim ani de muncă, sacrificii, eforturi, accidentări, momentele grele, dar și multă pasiune. Calificarea olimpică de ieri a Larisei Iordache ne-a adus tuturor o mare bucurie, iar ei și antrenorilor ei o împlinire deosebită și o răsplată de neprețuit pentru tot ceea ce au construit în ultimii ani, împreună. Ceea ce nu se știe însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism și a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului. O eroină am putea spune. De ce spunem asta? Pentru că Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri și stare generală proastă. Primele investigații au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare. După accidentarea la tendonul ahilian din 2017 și mai multe intervenții chirurgicale și recuperări îndelungate, a mai fost nevoie de un prag de trecut pentru a ajunge la Olimpiadă. Campioana noastră l-a trecut, nu a mai permis încă o piedică”, a scris FR Gimnastică pe Facebook. Gimnasta Larisa Iordache a anunțat pe rețelele de socializare că a concurat, miercuri, cu o “stare subfebrilă”, la Campionatele Europene de la Basel și că efectuează investigații medicale. La CE, ea mai trebuie să evolueze în finalele de la bârnă și sol. “Am intrat în competiție cu o stare subfebrilă, dar am reușit sa concurez și să îmi împlinesc visul. Acum fac investigații și am încredere că totul va fi bine”, a scris sportiva pe Facebook. Iordache s-a calificat, miercuri, la JO de la Tokyo, după ce a ocupat al doilea loc calificant la individual-compus, la Campionatele Europene, găzduite de Basel. În calificările de miercuri, Larisa Iordache a fost notată astfel: Larisa Iordache - bârnă 13.466, sol 13.400, sărituri 14.366, paralele 13.466. Total, 54.698 puncte, cu care s-a clasat pe locul 4. În finalele pe aparate, Iordache ar trebui să concureze la bârnă (de pe locul 1) și la sol (6), la finalul acestei săptămâni. CE de la Basel a adunat la start peste 110 gimnaști din 32 de țări. Două locuri la feminin și două la masculin sunt disponibile pentru JO de la Tokyo. Larisa Iordache a ocupat unul din ele, pentru că din partea Rusiei, care a clasat gimnaste pe locurile 1-3 în calificările de miercuri (Melnikova 55.991 puncte, Listunova - 55.465, Urazova - 55.299), doar una va merge la JO. Un număr de 16 medalii, din care șase de aur, a câștigat Larisa Iordache la Campionatele Europene, ultimele patru (două de aur și două de argint), în decembrie 2020, la Mersin, la prima sa competiție internațională, după accidentarea din 2017 și infectarea cu Covid-19.

 

CRISTINA NEAGU A DEZVĂLUIT DE CE SE RETRAGE TEMPORAR DE LA NAȚIONALA ROMÂNIEI: “ÎMI DORESC O ASEMENEA IEȘIRE DIN HANDBAL”

Handbalista Cristina Neagu a anunțat că nu va mai juca pentru echipa națională în acest an. “Vine o pauză pentru mine. Cel mai probabil, nu o să joc la națională în 2021. Sper să am mai multă energie la anul, să fiu mai motivată. Am acumulat oboseală fizică, psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimul an și cred că e un moment bun să mă odihnesc, apoi să revin cu dorințe noi. De la anul voi continua să joc la națională, vreau să merg la Jocurile Olimpice. Sunt calificări pentru Euro de la anul, e Campionatul Mondial. Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare. Fetele vor învăța să joace și fără mine. Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar. Am nevoie doar de o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile. Dacă o să fiu sănătoasă și dacă voi continua să joc pentru echipa de club, cu siguranță mă voi întoarce și la națională. Dacă ne calificam la Tokyo, era posibil să vorbim despre o retragere definitivă de la națională. Îmi doresc o altfel de ieșire din handbal. La Paris, în 2024, deja o să am 36 de ani. Dar, mai e mult până acolo, îmi doresc să fiu sănătoasă”, a declarat Cristina Neagu. Naționala de handbal feminin a României s-a calificat miercuri, în deplasare, la Campionatul Mondial, după ce a învins reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 35-20 (18-10), și în manșa retur din faza play-off a competiției. România rămâne astfel singura echipă din lume care a bifat toate edițiile CM. Principala marcatoare tricoloră a fost Moisă, cu 8 goluri. Cristina Neagu a jucat în primele 15 minute ale partidei retur. În tur, România s-a impus cu 33-22, iar cu 68-42 la general a obținut calificarea la turneul final, care va avea în premieră 32 de echipe la start. CM din Spania este programat între 1-19 decembrie. Din Europa s-au calificat automat la turneul final din acest an gazda Spania, campioana en-titre, Olanda, respectiv primele patru clasate la CE 2020 - Norvegia, Franța, Croația și Danemarca.

 

CSU MEDICINA CNUE TÂRGU-MUREȘ ȘI-A ATINS OBIECTIVUL!

CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș și-a îndeplinit obiectivul, acela de a se menține în Divizia A-1 de volei feminin. Miercuri, 21 aprilie, s-a încheiat, la Galați, ultimul turneu din play-out, cu meciurile: FC Argeș - CS “U” NTT Data Cluj 3-0 și CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș - CSU Belor Galați 3-1. În primele două jocuri, medicinistele s-au impus cu același scor 3-0 în fața echipelor FC Argeș și “U” NTT Data Cluj. Grupa locurilor 9-12 a fost câștigată de CSU Belor Galați (39 de puncte), urmată de CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș (25 de puncte), FC Argeș (22 puncte) și CS “U” NTT Data Cluj (6 puncte). Lupta pentru poziția a zecea, care a asigurat menținerea în Divizia A-1, s-a dat între “medicinistele” antrenate de sârbul Predrag Zucoviæ și piteștene. FC Argeș și CS “U” NTT Data Cluj au retrogradat și vor evolua, din sezonul viitor, în eșalonul secund.

 

UN STADION, TĂIAT DE PE LISTA CELOR CARE GĂZDUIESC MECIURI LA EURO 2020

Autoritățile basce au anunțat, miercuri seară, că UEFA a decis ca Bilbao să nu găzduiască meciuri de la Campionatul European din acest an. “UEFA a trimis o informare conform căreia a luat în mod unilateral decizia de a retrage stadionul San Mames de la găzduirea meciurilor de la Euro-2020”, se arată pe site-ul bilbao.eus. Autoritățile solicită explicații din partea UEFA și a federației spaniole, foruri pe care le consideră responsabile directe “de faptul că nu va avea loc acest eveniment sportiv” și de anularea unilaterală a relațiilor contractuale. Săptămâna trecută, presa spaniolă a notat că stadionul olimpic din Sevilla ar putea să găzduiască meciurile de la Euro-2020 programate în Spania, în locul arenei San Mames din Bilbao. Pe stadionul din Bilbao erau programate meciurile naționalei Spaniei cu Suedia (14 iunie), Polonia (19 iunie) și Slovacia (23 iunie), din grupele Campionatului European, precum și o optime de finală, la 27 iunie.

 

Lasă un comentariu