DIN LUNA MAI, ALOCAȚIA DE HRANĂ DIN SPITALE SE DUBLEAZĂ!

Distribuie pe:

La solicitarea Ministerului Sănătății (MS), în ședința de miercuri, 21 aprilie 2021, Guvernul României a aprobat modificarea și completarea art. 1 din Hotărârea Guvernului nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice.

“Conform actului normativ, începând cu luna mai 2021, alocația de hrană pentru pacienții din unitățile sanitare se va actualiza cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%.

De asemenea, a fost reglementată modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat.

Totodată, s-a reglementat ca în unitățile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce privește norma de hrană.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri, unitățile sanitare publice au obligația de a afișa pe site-ul propriu nivelul alocației de hrană stabilit pentru consumurile colective, precum și orice modificare a acestora. Informațiile sunt comunicate concomitent și Ministerului Sănătății”, precizează MS într-un comunicat de presă. (L.P.)

Lasă un comentariu