ISU MUREȘ VEGHEAZĂ

Distribuie pe:

În ultimele 72 de ore - mai exact în perioada 23-26 aprilie, până în această dimineață la ora 8.00, pompierii mureșeni au intervenit la 153 de intervenții, din care - șapte incendii, două accidente rutiere, o misiune pirotehnică, o misiune de evacuare a apei, șapte alte situații de urgență și 136 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendii:

- vineri, 23 aprilie, în jurul orei 23.55, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o seră în localitatea Sântana de Mureș, strada Principală.

Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă, prezentând pericol de propagare. Incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se propage. Din fericire, nu au fost victime.

- sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 1.25, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din orașul Sovata, strada Vânătorilor.

Au executat misiunea stingerii pompierii militari de la punctul de Lucru Sovata. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu produs la o seră, fără pericol de propagare. Incendiul s-a manifestat la folia serei, pe o suprafață de aproximativ 30 mp.

- sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 17.25, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Odrihei.

Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 70 mp. În urma incendiului, un bărbat, de aproximativ 58 de ani, a suferit arsuri la un membru superior și la față (aproximativ 1% din corp), acestuia acordândui-se îngrijiri medicale la fața locului de către echipajul SMURD, după care a fost transportat la CPU Târnăveni.

- sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 18.30, pompierii mureșeni au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara.

S-au deplasat la fața locului pompierii militari din cadrul Deta-șamentului Sighișoara. Încă se lucrează pentru stingere.

- duminică, 25 aprilie, în jurul orei 11.55, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu de apartament în municipiul Târgu-Mureș, B-dul 1 Decembrie 1918.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că incendiul a fost lichidat de către proprietar. A luat foc un prelungitor electric care a dus la mari degajări de fum. S-a trecut imediat la ventilarea naturală a apartamentului pentru evacuarea fumului. În încercarea stingerii incendiului, o persoană a inhalat fum, aceasta fiind preluată și transportată la UPU SMURD, fără probleme deosebite.

- duminică, 25 aprilie, în jurul orei 13.30, pompierii mureșeni

au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Matrici.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și SVSU Eremitu. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu produs la o anexă gospodărească de aproximativ 25 mp, care a fost lichidat în limitele găsite. Din fericire, nu au fost victime.

- duminică, 25 aprilie, în jurul orei 23.10, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Târgu Mureș, strada Agricultorilor.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifestă la un autoturism, fără pericol de propagare. S-a intervenit de îndată pentru lichidarea acestuia. Din fericire, nu au fost victime.

Accidente rutiere:

- sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 7.50, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor (PSI) în cazul unei conducte de gaz ruptă în urma unui accident rutier în localitatea Sâncraiu de Mureș, strada Delureni.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că un autoturism a rupt o conductă de gaz, iar conducătorul autoturismului nu a necesitat îngrijiri medicale. Gazul a fost oprit de către o echipă de intervenție de la furnizorul de gaze naturale, după care au remediat problema.

- sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 10.45, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul unui accident rutier produs în municipiul Sighișoara, strada Libertății.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre un accident rutier produs între trei autoturisme, fără victime și fără a fi afectată circulația.

Inundație:

- vineri, 26 aprilie, în jurul orei 18.10, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată din localitatea Deaj, strada Principală.

Au executat misiunea de evacuare a apei pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre o inundație produsă pe o suprafață de aproximativ 100 mp și o adâncime de 60 cm. Pompierii aflați la fața locului au extras apa din curte cu o motopompă.

Misiune pirotehnică:

- sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 17.00, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit în cazul găsirii unei muniții în localitatea Botorca.

Au executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre o boabă de aruncător cal. 82 mm. După ce au verificat zona, pompierii au ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția, care cel mai probabil provine de pe timpul conflictelor militare.

“IEȘIȚI CĂ ARDE BLOCUL!"

Ieri, 25 aprilie, în jurul orei 12.00, pe B-dul 1 Decembrie 1918, din mu-nicipiul Târgu-Mureș, a avut loc un incendiu produs în interiorul unui apartament.

“Pe când intenționam să ieșim cu familia la plimbare, de cum am deschis ușa imobilului, am observat vecinii de pe scară agitându-se și strigând: IEȘIȚI CĂ ARDE BLOCUL! Moment în care am lăsat familia în apartament și am fugit spre etajele superioare să văd despre ce este vorba."

La etajul al II-lea, prin deschizătura ușii unui apartament, ieșea o cantitate mare de fum care inunda scara blocului. În acel moment, colegul nostru, Marius, l-a văzut pe proprietar ieșit pe casa scării, încercând să respire aer curat și l-a întrebat ce s-a întâmplat, acesta a reușit să îi spună ca arde mobila din sufragerie, că a întrerupt alimentarea cu energie electrică și a reușit să arunce puțină apă pe flăcări.

Marius a executat cu rapiditate o recunoaștere și a constatat că întreg apartamentul era inundat cu fum dens și negru, a identificat locul focarului, acesta se manifesta mocnit la mobilierul din sufragerie, după care a ieșit pe casa scării, a luat o găleată cu apă și a aruncat-o peste focar, apoi a trecut la ventilarea apartamentului, deschizând geamul de la bucătărie și de la balcon.

La foarte scurt timp, au intervenit și vecinii de pe scară pentru a-l ajuta pe Marius și pe proprietar să împiedice un dezastru, împreună au scos covorul din cameră, au îndepărtat dulapul de lângă perete pentru a verifica dacă mai sunt focare ascunse, și cu doar câteva găleți de apă, au reușit să stingă incendiul până la sosirea forțelor de intervenție.

De cum au ajuns forțele de intervenție la fața locului, Marius le-a raportat cele întâmplate.

Pe această cale îl felicităm pe Marius și pe proprietar pentru operativitate și, nu în ultimul rând, pe vecinii de pe scară pentru spiritul civic de care dau dovadă.

Sergent major BREJA Marius-Cătălin își desfășoară activitatea de serviciu ca și subofițer operativ principal la Detașamentul de Pompieri Sighișoara și are o vechime de patru ani în cadrul ISU Mureș.

Mulțumim Marius pentru implicarea, devotamentul și seriozitatea de care dai dovadă.

 

 

Lasă un comentariu