SIROPUL DE URZICI NE TREZEȘTE LA VIAȚĂ...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Bastyr din Washington, citați de descopera.ro, au constatat că urzica ne trezește la viață, fiind o plantă nutritivă, bogată în potasiu, fier, siliciu și vitaminele A, B, C, K, fierul fiind cel mai important pentru formarea hemoglobinei.

“Urzicile proaspete, culese primăvara, constituie o hrană întăritoare și, totodată, un mijloc natural de curățare a organismului, care a acumulat multe toxine în perioada iernii. Sunt bogate în clorofilă, săruri minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, siliciu, fosfați) și vitamine (A, B, C, K).

Urzicile conțin și proteine și aminoacizi, având proprietăți depurative și diuretice, sunt remineralizante și revigorante, imunostimulatoare, antimicrobiene, hipoglicemiante, hemostatice și hepatice.

Frunzele verzi pot fi adăugate în salate, în supe și ciorbe, în mâncăruri fierte, în chiftele, drob sau diferite umpluturi pentru plăcinte sau pot fi folosite la prepararea unui sirop cu efecte tonice și curative.

Orice cură cu urzici, de primăvară sau de toamnă, urmată sub diferite forme, are o acțiune favorabilă pentru o varietate de boli digestive, pulmonare, cardiovasculare, reumatice sau degenerative.

Mai mult, chiar și persoanele care suferă de astm sau afecțiuni ale pielii, de problemele urinare sau respiratorii, dar și de căderea părului, pot folosi, zilnic, un sirop miraculos din urzici”, ne asigură oamenii de știință americani.

*                                                

Cum se prepară și cum se administrează siropul de urzici

Potrivit experților americani, pentru siropul de urzici, tocăm fin un kilogram de plante tinere și le punem într-un borcan, pe care îl umplem pe trei sferturi. Peste urzici, turnăm miere până când borcanul este plin, apoi îl punem la frigider.

Timp de 30 de zile, lăsăm compoziția la macerat, amestecând zilnic, apoi filtrăm conținutul, păstrând în continuare siropul rezultat la rece și consumând câte o lingură pe zi (de preferat dimineața, pe stomacul gol).

Atenție! Femeile gravide trebuie să evite, în general, consumul de urzici, deoarece acestea pot cauza pierderea sarcinii, iar persoanele cu diabet trebuie să își monitorizeze nivelul zahărului din sânge, pe durata unei cure cu urzici.

Întrucât au efecte diuretice, se impune precauție și la persoanele cu afecțiuni renale sau vezicale. De asemenea, urzicile pot interacționa cu medicamentele anticoagulante, antiplachetare, medicamente pentru hipertensiune arterială, diuretice, antidiabetice, litiu și antiinflamatoare nesteroidiene. (L.P.)

 

Lasă un comentariu