ÎN PREZENT, MAI MULȚI ANGAJATORI ȘI SALARIAȚI DECÂT ÎNAINTE DE PANDEMIE

Potrivit informațiilor cuprinse în Registrul General de Evidență a Salariaților, numărul contractelor noi de muncă și cel al angajatorilor activi a crescut în prezent față de perioada anterioară declanșării epidemiei de Covid-19 (1 ianuarie 2020).

Astfel, numărul angajatorilor este cu 34.386 mai mare, iar cel al noilor contracte de muncă, cu 107.062.

“Măsurile de stimulare a ocupării și de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), precum și de alte ministere din Guvern își arată efectele pozitive în actualele condiții de pandemie.

Îmbucurător este faptul că, numai în primele 3 luni și jumătate ale acestui an (2021), numărul de salariați activi a crescut cu 61.274. Efectele pozitive înregistrate în piața muncii ne încurajează să promovăm, cu și mai multă forță, noi măsuri pentru creșterea ocupării, mai ales în acele zone (județe) în care numărul locurilor de muncă este încă foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive.

Relansarea economiei, prin creșterea numărului de angajatori și, implicit, a numărului de locuri de muncă bine plătite ne va asigura mai multe resurse bugetare pe care să le putem redistribui către cei care au cu adevărat nevoie”, se arată într-un comunicat de presă al MMPS. (L.P.)

Lasă un comentariu