“ÎMPREUNĂ PENTRU SĂRBĂTORI PASCALE ÎN SIGURANȚĂ”

Distribuie pe:

În perioadele premergătoare sărbătorilor, aglomerația și agitația ce se creează constituie factori favorizanți pentru comiterea de infracțiuni, furturi în special.

Astfel, atenția diminuată a oamenilor, manipularea de sume mai mari de bani, precum și lipsa multor cetățeni de la domiciliu, oferă ocazii infractorilor. În plus, vânzarea-cumpărarea de produse online, mai intensă în aceste zile, presupune anumite riscuri. În consecință, este necesară și intensificarea activităților de informare referitor la măsurile preventive.

Campania “ÎMPREUNĂ PENTRU SĂRBĂTORI PASCALE ÎN SIGURANȚĂ”, coordonată de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, are ca scop informarea                             

cetățenilor în ceea ce privește conduita preventivă și se derulează în perioada 26 aprilie - 2 mai 2021. Direcțiile de acțiune pentru atingerea scopului menționat sunt distribuirea de materiale de informare cu privire la prevenirea furturilor și popularizarea mesajelor preventive, prin intermediul mass-media și al rețelelor de socializare. Activitățile de informare completează planurile de acțiune ale structurilor operative.

Dimensiunile fenomenului infracțional care fac obiectul recomandărilor preventive se referă la prevenirea furturilor din autoturisme, prevenirea furturilor din buzunare/genți, a celor din locuințe, a tâlhăriilor, precum și la modalitatea în care cetățenii trebuie să se comporte pentru a avea parte de sărbători în siguranță.

 

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Târgu-Mureș au oprit în trafic, pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Târgu-Mureș, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Livezeni.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea permisul de conducere anulat, pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

În baza probatoriului administrat, la aceeași dată, față de cel în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.

 

DEPĂȘIREA LIMITEI LEGALE DE VITEZĂ

În cadrul activităților desfășurate, în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Sâncraiu de Mureș, care a condus un autoturism, pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Târgu-Mureș, având viteza de 154 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept!

La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 23.25, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sovata au oprit în trafic, pe strada Primăverii din aceeași localitate, un autoturism, condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Sărățeni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la unitatea spitalicească, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

 

Lasă un comentariu