DIN “ISPRĂVILE” CONSILIERILOR LOCALI TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

UNIVERSITATEA CULTURAL ȘTIINȚIFICĂ DIN TÂRGU-MUREȘ, DESFIINȚATĂ

Consilierii locali din Târgu-Mureș au decis în ședința ordinară de joi, 22.04.2021, desființarea Universității Cultural-științifice, motivul principal fiind eficiența funcționării acesteia, pe fondul unei “crize bugetare fără precedent”.

În ultimii 5 ani,  bugetul alocat UCS s-a dublat, de la 330.000 de lei în 2016 la 668.000 de lei în 2020, deși activitatea didactică s-a restrâns, numărul cursanților s-a redus semnificativ, iar veniturile proprii ale Universității Cultural Științifice au fost insignifiante.

Bunurile Universității vor fi valorificate prin redirecționarea acestora către unitățile de învățământ cu un profil similar cu cel al acestora.

Hotărârea Consiliului Local Târgu-Mureș, de joi, se întemeiază pe prevederile art. 250 din Codul civil, potrivit căruia “(1) Persoanele juridice înființate de către autoritățile publice centrale sau locale, nesupuse dizolvării, pot fi desființate prin hotărârea organului care le-a înființat”.

 

VOT PENTRU ASIGURAREA EDUCAȚIEI COPIILOR DIN VALEA RECE

Tot în ședința de joi, consilierii locali au votat achiziționarea imobilului din strada Pășunii nr. 21A, unde merg la școală circa 155 de copii, preșcolari și elevi din medii defavorizate.

Decizia adoptată va pune capăt unei perioade destul de lungi de incertitudine, privind posibilitatea asigurării nevoilor educaționale ale copiilor din Valea Rece.

Având în vedere că Municipiul Târgu-Mureș nu are la dispoziție un spațiu adecvat pentru asigurarea desfășurării procesului educațional pentru cei peste 155 de copii din zonă, s-a supus aprobării Consiliului Local Municipal proiectul de hotărâre pentru aprobarea achiziționării imobilului din strada Pășunii nr. 21A,  compus din teren în suprafață de 720 mp și casă de locuit în suprafața de 110 mp (demisol cu două garaje și 2 pivnițe, parter cu două camere, bucătărie, antreu, hol, casa scării, mansardă cu 2 camere, baie și hol). Valoarea imobilului este de 85.000 euro.

 

ZILELE TÂRGUMUREȘENE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ A LUNII IUNIE

Consilierii locali au aprobat ca desfășurarea manifestării “Zilele Târgumureșene” 2021, să fie în ultima săptămână a lunii iunie.

Lasă un comentariu