SUNTEM PE O PANTĂ DESCRESCĂTOARE A PANDEMIEI

Distribuie pe:

România se află, în prezent, pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de COVID1-19, a declarat, marți, premierul Florin Cîțu, care a subliniat importanța respectării regulilor sanitare - mască de protecție, distanțare socială.

Cîțu a avut o videoconferință, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI.

“Aș vrea să vă mulțumesc pentru modul în care ați administrat, de la ultima întâlnire, această perioadă în care am avut noi restricții. La ultima întâlnire am spus că trebuie să ne implicăm cu toții pentru a trece cu bine peste acest val trei și atât prefecții, subprefecții, reprezentanții MAI s-au implicat și au făcut ca această perioadă să treacă fără incidente și pentru asta vă mulțumesc. Acum suntem, în ceea ce privește pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val trei și trebuie să consolidăm această perioadă și, de aceea, în continuare, trebuie să fim vigilenți, încă nu a trecut acest val trei, dar este clar că ceea ce a fost mai greu a trecut și a contat foarte mult și modul în care dumneavoastră ați dus la respectarea regulilor”, a transmis prim-ministrul. (AGERPRES)

 

DEPUTAȚII AU RESPINS LEGEA PRIN CARE DRAGNEA VOIA REPATRIEREA REZERVEI DE AUR

Camera Deputaților a respins, marți, legea prin care Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, voia repatrierea rezervei de aur în țară.

Votul a fost dat pe cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, lege care are ca obiect de reglementare depozitarea întregii rezerve de aur a României în țară și introducerea unui termen de maxim 20 de zile pentru ca BNR să prezinte Parlamentului și Guvernului un raport privind situația rezervelor internaționale și cauzele care au condus sau care pot conduce la o diminuare a rezervelor naționale.

S-au înregistrat 173 de voturi “pentru”, 131 de voturi “împotrivă” și o abținere.

Propunerea legislativă a fost inițiată de foștii parlamentari Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, iar la data de 20 noiembrie 2019, președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea.

În cadrul dezbaterilor care au avut loc în plen, deputatul PSD Oana Florea a susținut că România plătește pentru depozitarea aurului la Londra și nu câștigă nimic, considerând această discuție una de interes național. (AGERPRES)

 

Lasă un comentariu