GUVERNUL, ÎNTRE GLORIA POLITICĂ DE FACEBOOK, SPURCAREA RECIPROCĂ ȘI EȘECUL PNRR

Distribuie pe:

Lipsa de solidaritate politică, de conlucrare și sprijin reciproc din Guvernul României devine îngrijorătoare și chiar periculoasă pentru România. Comisia Europeană nu a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe care ministrul userist al Investițiilor și al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, l-a prezentat de unul singur la Bruxelles. Atenți prioritar la mass-media și social media, miniștrii Cabinetului Cîțu pare că se află prioritar într-o permanentă competiție de promovare și imagine publică, de glorie politică narcisistă.

Comisia Europeană a avut obiecții în privința planului asumat de Guvernul României. Este vorba despre alocările și investițiile substanțiale vizând infrastructura rutieră, autostrăzile și irigațiile, iar ministrul Ghinea, care a stat o săptămână singur și năuc pe la Bruxelles, nu a știut să explice, nici să susțină convingător respectivele prevederi, absolut necesare și trebuincioase țării noastre.

Pregătit să-și anunțe succesul, Ghinea s-a întors acasă cu eșecul și “coada” sau planul între picioare, aruncând vina și reproșându-le colegilor din celelalte ministere că nu au cooperat. În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis i-a chemat la ordine pe miniștrii responsabili din guvern, urmând a se discuta la Cotroceni despre Planul Național de Redresare și Reziliență.

Oare când vor înțelege miniștrii din actualul guvern, care se spurcă și învinovățesc consecvent prin spațiul public, că nu sunt niciunul pe cont propriu în Executiv sau exclusiv în numele partidului, că populismul lor de pe Facebook nu ține loc de soluții pragmatice pentru economie, că trebuie să dea dovadă de responsabilitate, competență și performanță, întrucât reprezintă România și soarta cetățenilor săi?! Cine-și va asuma un posibil alt eșec al PNRR la Bruxelles, care ar reprezenta un adevărat dezastru pentru economia și viitorul țării?

Lasă un comentariu