DE ZIUA LOR, AVANSĂRI ONORIFICE ÎN GRAD A VETERANILOR DE RĂZBOI

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 428, din 22 aprilie 2021, a fost publicat Ordinul nr. M.81/2021 privind avansarea onorifică în grad a veteranilor de război, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, celebrată în fiecare an, în 29 aprilie.

Pentru anul 2021, s-a dispus avansarea onorifică în gradul următor pentru ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în retragere, veterani de război.

Astfel, conform actului normativ, ofițerii (locotenent-coloneii și căpitan-comandorii) vor fi avansați în gradul de colonel (comandor); maiorii și locotenent-comandorii, în gradul de locotenent-colonel (căpitan comandor); căpitanii, în gradul de maior (locotenent-comandor), locotenenții, în gradul de căpitan, iar sublocotenenții (aspiranții), în gradul de locotenent.

Maiștrii militari clasa I, vor avansa în gradul de maistru militar principal; maiștrii militari clasa a II-a, în gradul de maistru militar clasa I; maiștrii militari clasa a III-a, în gradul de maistru militar clasa a II-a; maiștrii militari clasa a IV-a, în gradul de maistru militar clasa a III-a, și maiștrii militari clasa a V-a, în gradul de maistru militar clasa a IV-a.

Subofițerii vor fi avansați astfel: plutonierii adjutanți, în gradul de plutonier adjutant principal; plutonierii majori, în gradul de plutonier adjutant; plutonierii, în gradul de plutonier major; sergenții majori, în gradul de plutonier, și sergenții, în gradul de sergent major.

Maiștrilor militari principali și plutonierilor adjutanți principali, în retragere, veterani de război, li se va acorda gradul de sublocotenent (aspirant). (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu