NAȚIONALA FEMININĂ ȘI-A AFLAT ADVERSARII DIN PRELIMINARIILE LA CAMPIONATUL MONDIAL DIN 2023

Distribuie pe:

Vineri, 30 aprilie, la sediul UEFA de la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a grupelor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal feminin din 2023, găzduit de Australia și Noua Zeelandă. Tricolorele au fost repartizate în GRUPA G, unde se reîntâlnesc cu selecționatele Elveției, Croației și Lituaniei, pe care le-au avut adversare și în preliminariile trecute, pentru WEURO 2022. Grupa G este completată de Italia și Moldova, două naționale pe care selecționata feminine le-a întâlnit în campania precedentă pentru Campionatul Mondial din 2018! Selecționerul primei reprezentative, Cristi Dulca, a oferit prima reacție după tragerea la sorți a grupelor pentru Cupa Mondială din 2023! “E o grupă în care, cu siguranță, nu pornim ca favoriți. Nici în fața Italiei, nici a Elveției. Însă, este o grupă deschisă, în care se pot întâmpla multe surprize. Sperăm ca noi să producem această surpriză. Obiectivul principal este să formăm o echipă competitivă, care să lupte pentru victorie în fiecare meci. Ne așteaptă un drum lung și dificil, însă ne dorim să scoatem maxim de la fiecare partidă.” La această ediție a calificărilor pentru Cupa Mondială vor participa, în premieră, 51 de echipe! Acestea au fost împărțite în 9 grupe de califiecare, astfel: șase grupe a câte șase echipe și trei grupe a câte 5 echipe. Faza grupelor este programată să înceapă în septembrie 2021 și să se încheie un an mai târziu, în septembrie 2022.

ESTIMARE ÎNDRĂZNEAȚĂ ÎN PRIVINȚA SPORTIVILOR VACCINAȚI CARE VOR PARTICIPA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO!

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) estimează că aproximativ 60 la sută dintre cei 10.000 de sportivi participanți la Jocurile Olimpice vor fi vaccinați înainte de începerea marii competiții, informează Japan News. Unele țări, între care și România, au început deja să își vaccineze sportivii. Este posibil ca estimarea să crească, iar cei implicați se așteaptă la o sporire a siguranței sanitare la jocuri, dacă vaccinările progresează. CIO consideră că mai mult de jumătate din cele 200 de țări și regiuni participante își vor vaccina sportivii și oficialii comitetelor olimpice naționale au informat comitetul de organizare și guvernul japonez de acest lucru, la întrunirea din 28 aprilie. CIO nu obligă sportivii să se vaccineze pentru a participa la JO, dar recomandă cu tărie vaccinarea. “CIO va colabora cu comitetele olimpice naționale, pentru a-și încuraja și ajuta sportivii, oficialii și membrii delegațiilor să se vaccineze în țările lor de origine”, se arată în cea de-a doua ediție a Cartei pentru sportivi și oficiali. Dar comitetul de organizare menționează clar că nu va cere unui sportiv să fie vaccinat pentru a putea participa la jocuri. În acest moment, guvernul japonez nu a stabilit dacă va acorda prioritate vaccinărilor propriilor sportivi. Amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august.

NICOLAE STANCIU ȘI SLAVIA PRAGA, CAMPIONI ÎN CEHIA!

Slavia Praga, formația la care evoluează Nicolae Stanciu, a câștigat matematic titlul în Cehia. Echipa din Capitala Cehiei și-a asigurat câștigarea campionatului, fără să joace în etapa a 30-a, când o întâlnește pe Viktoria Plzen, datorită remizei dintre Slovan Liberec și Sparta Praga, 2-2. Înaintea duelului dintre Slavia și Plzen, ocupanta locului doi din Cehia, Jablonec are patru meciuri rămase de jucat, 68 de puncte, 13 în spatele formației din Praga, astfel că diferența este imposibil de recuperat. Pentru Slavia Praga, titlul câștigat în acest sezon este al 21-lea din istorie și al treilea consecutiv. Nicolae Stanciu a ajuns la cinci campionate cucerite în carieră, după cele două cu FCSB, unul cu Anderlecht și cel cu Slavia din stagiunea precedentă. Mijlocașul român a avut o contribuție importantă la titlul câștigat de Slavia, reușind în actuala ediție a primei ligi din Cehia 11 goluri și cinci pase decisive. Slavia Praga poate reuși chiar eventul în acest sezon, fiind încă angrenată în Cupa Cehiei. În semifinale, formația lui Nicolae Stanciu va juca împotriva rivalei locale, Sparta, echipa la care joacă Florin Niță.

O NOUĂ DEZAMĂGIRE ÎN HANDBAL!

Naționala de handbal masculin a României a ratat, duminică, în deplasare, calificarea la turneul final al Campionatului European din 2022, după ce a fost învinsă de reprezentativa Muntenegrului, scor 23-19 (9-9), în ultimul meci din grupa 8 preliminară. Principalii marcatori ai partidei au fost Humet, 5 goluri, pentru România, respectiv Lasica și Vujovici, câte 5 reușite, pentru gazde. MVP-ul naționalei tricolore a fost portarul Mihai Popescu, care a suferit o accidentare în ultimul minut de joc. Tot duminică, în cealaltă partidă a grupei, Suedia - Kosovo, scor 39-16. Astfel, grupa 8 preliminară se încheie cu clasamentul Suedia 12 puncte, Muntenegru 6, Kosovo 3 și România 3. România ratează astfel încă o calificare la un turneu final de Campionat European, la 25 de ani de la ultima participare, când, în 1996, a ocupat locul al 9-lea. În campania pentru CE2022, tricolorii au obținut următoarele rezultate: 30-33 și 23-31 cu Suedia, 36-27 și 19-23 cu Muntenegru, 23-23 și 25-30 cu Kosovo. În preliminarii au luptat 32 de echipe, în opt grupe, pentru 20 de locuri calificante, cu primele două clasate calificate direct, plus alte patru echipe de pe locul al treilea, cu cele mai bune rezultate în disputele cu formațiile de pe locurile 1-2 din propriile grupe. Națiunile gazdă, Ungaria și Slovacia, alături de campioana europeană Spania și finalista ultimei ediții, Croația, sunt direct calificate la turneul final. Turneul final va avea loc în Ungaria și Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.

FINALA CUPEI ROMÂNIEI VA AVEA LOC LA PLOIEȘTI

Comitetul Executiv al FRF a validat, în ședința din 29 aprilie, propunerea ca finala Cupei României la fotbal din acest sezon să se dispute pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești. Ultimul act al Cupei României, ediția 2020-2021, este programat pe 22 mai. Ora urmează să fie stabilită și comunicată ulterior. Finalistele vor fi decise în urma manșei secunde a semifinalelor, care vor avea loc pe 11-12 mai, respectiv Dinamo București-Astra Giurgiu (în tur 0-1) și Viitorul Pandurii Tg.Jiu-Universitatea Craiova (întur 0-3). Va fi a patra finală a Cupei României, găzduită de stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, după edițiile din 2017 (câștigătoare FC Voluntari), 2019 (FC Viitorul) și 2020 (FCSB).

SEMIFINALE ÎN LIGA 4 ELITE LA FOTBAL, JUDEȚUL MUREȘ

În urma meciurilor disputate sâmbătă, 1 mai, în cele două serii din cadrul Ligii a 4-a ELITE la fotbal, județul Mureș, au fost stabilite pardidele din semifinalele competiției. Astfel, ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 va întâlni echipa A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș (teren - Central, Sovata), iar CS Iernut se va confrunta cu A.C.S. Mureșul Rușii Munții (teren - Weekend gazonat 1, Târgu-Mureș). Ambele meciuri se vor disputa miercuri, 5 mai, cu începere de la ora 18.00. Partidele se joacă într-o singură manșă, iar învingătoarele vor disputa finala competiției.

LEWIS HAMILTON A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL PORTUGALIEI

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică, la Portimao, Marele Premiu al Portugaliei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Lewis Hamilton a reușit o nouă victorie în Formula 1, în ciuda unui start ezitant în Portugalia. Septuplul campion mondial a căzut pe poziția a treia după start, dar a făcut cursa perfectă pentru a 97-a victorie din carieră. Hamilton a fost urmat pe podium de marele său rival, Max Verstappen. Olandezul a luat însă punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur, după ce a intrat la boxe în penultimul tur special pentru a-și pune pneuri noi. Până la urmă, punctul i-a fost anulat, pentru că a depășit limitele circuitului în virajul 14. Deși a plecat din pole position, Bottas a obținut doar ultima treaptă a podiumului. Top 10 este completat de Sergio Perez (Mexic, Red Bull Racing), Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Esteban Ocon (Franța, Alpine), Fernando Alonso (Spania, Alpine), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren) și Pierre Gasly (Franța, AlphaTauri). Etapa a patra, Marele Premiu al Spaniei, va avea loc în 9 mai, la Montmelo.

Lasă un comentariu