ROMÂNIA, VĂZUTĂ CU ȘANSE BUNE SĂ TERMINE PE PRIMELE DOUĂ LOCURI ÎN PRELIMINARIILE PENTRU CUPA MONDIALĂ 2022

Distribuie pe:

România nu a început cu dreptul preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, dar este creditată, în continuare, cu șanse mari să termine pe locul 1 sau 2. Echipa lui Mirel Rădoi a obținut doar trei puncte în primele trei meciuri, marea dezamăgire fiind înfrângerea suferită în Armenia. Inclusiv Mirel Rădoi a anunțat că se gândește să plece de la echipa națională, după acel meci, dar, în cele din urmă, s-a răzgândit și va continua pe banca “tricolorilor” în aceste preliminarii. După startul ratat, România ocupă locul 4 în clasamentul grupei J, care arată astfel: 1. Armenia 9 puncte, 2. Macedonia de Nord 6 puncte, 3. Germania 6 puncte, 4. România 3 puncte, 5. Islanda 3 puncte, 6. Liechenstein 0 puncte. Chiar și așa, România e creditată cu șanse bune să termine între primele două locuri. “Tricolorii” au cota 1.90, fiind urmați de Macedonia de Nord (cota 2.50), Armenia (cota 2.75), Islanda (cota 7.00) și Liechtenstein (cota 151.0). Germania nu are cota trecută, având în vedere că va termina, foarte probabil, pe un loc fruntaș. Toate aceste cote sunt preluate din oferta operatorului Unibet. De asemenea, toate meciurile echipei naționale vor fi disponibile și în secțiunea pariuri live la Unibet, cu o mulțime de opțiuni care de care mai atractive. În ce privește șansele de a termina pe primul loc, care asigură calificarea directă la Cupa Mondială, România este văzută cu a doua șansă, dar are o cotă foarte mare. Favorită este Germania, cu cota 1.10, urmată de România, cu cota 9.00. Urmează Macedonia de Nord (cota 17.00), Armenia (cota 31.00), Islanda (cota 41.00) și Liechtenstein (cota 501.0).

Cum ne putem califica de pe locul 2

În timp ce locul 1 din preliminarii duce direct la Cupa Mondială din 2022, pentru echipele de pe locul 2 calculele sunt ceva mai complicate. Ele vor intra, alături de cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor care nu se află pe primele două poziții în preliminarii, într-o serie de două meciuri de baraj, la finalul cărora se vor decide încă trei echipe calificate. Astfel, cele 10 ocupante ale locurilor 2 din preliminarii și cele 2 venite din Liga Națiunilor vor disputa, în primă fază, un baraj în prima manșă. Învingătoarele se vor duela între ele și se vor stabili, astfel, și celelalte trei echipe calificate la Cupa Mondială.

Ce urmează pentru echipa națională în acest an

Următoarea acțiune a echipei naționale va avea loc în luna iunie, când vom disputa două meciuri amicale. Mai întâi pe 2 iunie, de la ora 21:45, contra Georgiei, pe teren propriu, iar apoi pe 6 iunie, în deplasare cu Anglia, de la ora 19:00. Următoarele meciuri oficiale vor avea loc în luna septembrie și sunt foarte importante, în contextul în care echipa noastră a pierdut cu Armenia și nu prea mai are voie să facă pași greșiți. Astfel, pe 2 septembrie, de la ora 21:45, vom juca în Islanda, iar trei zile mai târziu, de la aceeași oră, vom primi vizita Liechtenstein. Pe 8 septembrie, de la ora 21:45, jucăm în Macedonia de Nord. Luna octombrie aduce alte două meciuri din preliminarii. Pe 8 octombrie, de la 21:45, jucăm în deplasare în Germania, iar trei zile mai târziu Armenia vine la București. Grupa de calificare se încheie în noiembrie, când vom întâlni, pe 11, Islanda pe teren propriu și vom încheia pe 14, contra Liechtenstein, în deplasare. Cupa Mondială se va disputa între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022, în Qatar. România nu s-a mai calificat la Cupa Mondială, din 1998.

ANTRENORUL ROMÂNIEI, DUPĂ ÎNCĂ O CAMPANIE DE CALIFICARE RATATĂ!

Antrenorul Rareș Fortuneanu a declarat, după ce naționala de handbal masculin a ratat calificarea la CE2022, că aceasta a fost pierdută la cele două meciuri cu Kosovo, din care România a scos un singur punct din patru posibile. Tricolorii au fost învinși, duminică seară, de Muntenegru, scor 23-19, în ultimul meci din grupa 8 preliminară a CE2022, astfel că au încheiat pe ultimul loc și au ratat turneul final. “Am avut două scenarii favorabile: victoria sau meciul egal, ambele ne-ar fi putut aduce calificarea. Noi ne-am dus în Muntenegru să câștigăm, știind că ei au avut două meciuri în patru zile. Am încercat să pregătim faza defensivă și să profităm de cele două schimbări pe care ei le-au propus, ca să marcăm goluri pe contraatac și faza a doua, lucru care nu a funcționat așa cum trebuie. Apărarea a mers bine, dar nu am reușit să înscriem pe contaatac. Acest lucru ne-a defavorizat, pentru că pe faza ofensivă nu am reușit să găsim soluții ușoare. Ei au avut o apărare agresivă, ceea ce i-a favorizat și au avut impact pe linia noastră de 9 metri. Echilibrul s-a rupt la începutul reprizei a doua, pe greșelile noastre individuale, care au fost în număr de 18. Toată repriza a doua a trebuit să fim în urmărire, presiunea a fost pe noi, ar fi trebuit să nu facem greșeli în atacul pozițional”, a spus antrenorul Rareș Fortuneanu. În opinia tehnicianului, calificarea “s-a pierdut la cele două meciuri cu Kosovo. Din păcate, este încă o campanie pentru Campionatul European ratată”. România a ratat încă o calificare la un turneu final de Campionat European, la 25 de ani de la ultima participare, când, în 1996, a ocupat locul al 9-lea. În campania pentru CE2022, tricolorii au obținut următoarele rezultate: 30-33 și 23-31 cu Suedia, 36-27 și 19-23 cu Muntenegru, 23-23 și 25-30 cu Kosovo. Turneul final va avea loc în Ungaria și Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.

REVINE ÎN ROMÂNIA, DUPĂ CE A ANTRENAT-O PE CSM BUCUREȘTI! KIM RASMUSSEN

Noul antrenor al echipei de handbal feminin Gloria Bistrița este danezul Kim Rasmussen, care a mai antrenat în Liga Națională pe CSM București, cucerind în 2016 Liga Campionilor. După ce a calificat naționala Muntenegrului la Jocurile Olimpice și la cinci ani de la câștigarea trofeului Ligii Campionilor cu CSM București, Kim Rassmusen (48 ani) se întoarce în România, în Bistrița-Năsăud”, a anunțat clubul din Bistrița. Tehnicianul danez a condus, la nivel de echipe naționale, Polonia, Ungaria și Muntenegru. Cu Polonia a jucat două semifinale mondiale, în 2013-2015. La nivel de club a mai pregătit echipele Lyngby HK, Stavsten IF, Roskilde Handbold, CSM București și MKS Lublin. “Bun venit la echipa de suflet a bistrițenilor, Kim! Îți mulțumim că ai acceptat să continui drumul Gloriei spre performanță!”, a fost mesajul transmis de club antrenorului care deține și licența EHF Master Coach.

PRIMUL TURNEU WTA GĂZDUIT DE CLUJ-NAPOCA

Primul turneu WTA găzduit de Cluj-Napoca va avea loc între 1-8 august, la Winners Sports Club. Turneul va fi dotat cu premii totale în valoare de 235.000 de dolari. Organizatorii au anunțat, marți, că turneul se va disputa pe zgură, cu probe de simplu și dublu. “Tennis lovers, avem super vești! Winners Open intră în circuitul WTA! Primul turneu WTA din istoria orașului Cluj-Napoca și singurul la ora actuală din Romania va avea loc între 1-8 august 2021, la Winners Sports Club”, au precizat organizatorii. Peste 60 de jucătoare din circuitul WTA vor participa la turneul din luna august, de categorie WTA 250, care va avea premii totale de 235.000 de dolari.

LUDOGOREȚ, CAMPIOANĂ PENTRU ZECEA OARĂ LA RÂND ÎN BULGARIA!

Ludogoreț a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-1), echipa Beroe Stara Zagora, în prima etapă a playoff-ului pentru titlu și a devenit, pentru a zecea oară consecutiv, campioană a Bulgariei. Dintre românii campioanei Bulgariei (Cosmin Moți, Claudiu Keșeru și Dragoș Grigore), numai Claudiu Keșeru a fost în lot. El a intrat pe teren, în minutul 60, în locul olandezului Elvis Manu și a marcat în minutul 83. Cu patru etape rămase de disputat, Ludogoreț are 67 de puncte, 14 peste ȚSKA Sofia, de pe locul 2, și 15 peste Lokomotiv Plovdiv, de pe locul 3. Beroe ocupă locul 6, ultimul al playoff-ului, cu 37 de puncte. Ludogoreț a bătut astfel recordul deținut de TSKA Sofia, care a câștigat nouă titluri la rând, între 1954 și 1962.

Lasă un comentariu