CUPA TORPI LA ÎNOT SINCRON

Distribuie pe:

Piscina “Mircea Birău” din Târgu-Mureș a găzduit, zilele trecute, cea de-a treia ediție a Cupei Torpi la înot sincron. Competiția a fost organizată de Aqua Academy Târgu-Mureș și a cuprins 17 probe, la mai multe categorii de vârstă și nivel de pregătire, la care au participat 70 de sportive din Târgu-Mureș, Brașov, Sighișoara și Sf.Gheorghe. Cea mai tânără participantă a avut 6 ani, și doar 3 luni de pregătire, iar la polul opus s-a aflat o junioară de 17 ani. Întrecerea a fost dominată de fetele de la CS Torpi Târgu-Mureș, care au cucerit 21 de medalii de aur, 13 de argint și 7 de bronz. Sportiva cu cele mai bune rezultate a fost Biro Evetke (9 ani), care a obținut 3 medalii de aur la proba individuală impusă, la sol, dar și cu echipa. În 2020, competiția nu a avut loc din cauza carantinei impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

ROMÂNIA S-A CALIFICAT LA CAMPIONATUL EUROPEAN UNDER 16

Veste bună venită din partea Confederației Europene de Volei (CEV). Naționala feminină Under 16 a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European, care va avea loc în vară. Învinsă de Croația, cu 3-2, în unicul meci disputat pe teren din grupa C, de calificare la Campionatul European, România aștepta răspunsul de la Confederația Europeană de Volei (CEV) pentru a afla dacă va merge sau nu la turneul final, din postura de cea mai bună echipă de pe locurile 2. În grupa noastră, disputată la Zadar, în Croația, a fost o situație specială, pentru că Germania, a treia participantă, a lipsit. Drept urmare, atât România, cât și Croația, au câștigat meciul cu nemțoaicele la “masa verde”, cu 3-0 (25-0, 25-0, 25-0). Astfel, s-a disputat doar partida dintre românce și croate, câștigată de reprezentantele țării gazdă, cu scorul de 3-2 (18-25, 14-25, 25-23, 27-25, 15-12). Cu patru puncte în două meciuri, echipa antrenată de fostele internaționale Claudia Drilea și Daniela Mincă a fost formația cel mai bine clasată pe locurile secunde ale grupelor din preliminarii și va participa, în vară, la turneul final al Campionatului European Under 16. Înființată în 2017, competiția dedicată acestei categorii de vârstă se dispută din doi în doi ani. A ajuns la a treia ediție, iar țara noastră a fost prezentă la fiecare dintre acestea. În 2021, întrecerea va avea loc în perioada 10-18 iulie, în orașele Nyregyhaza (Ungaria) și Humene (Slovacia). Alături de echipa noastră și de gazdele turneului final s-au mai calificat Rusia, Serbia, Italia, Cehia, Belgia, Bulgaria, Polonia, Croația și Turcia.

VICTORIE PENTRU BASCHETBALIȘTII MUREȘENI

Echipa CS Universitar Târgu-Mureș s-a impus, duminică, la Blejoi, județul Prahova, cu scorul de 77-33 (18-11, 28-12, 7-4, 24-6), în fața formației CSU Ploiești, într-un meci din Liga I de baschet masculin. Vlad Nistor, cu 20 puncte, și Engi David (16) au fost cei mai buni marcatori ai formației mureșene. În urma acestei victorii, a 8-a din actuala stagiune, CS Universitar a teminat sezonul regulat pe cea de-a doua poziție în clasament, fiind la egalitate de puncte, 17, cu prima clasată CS Municipal Ploiești. Sâmbătă, echipa CSU Târgu-Mureș a suferit prima înfrângere din campionat, scor 76-86, cu CSM Ploiești. La turneul final al Ligii I vor participa primele 6 clasate după disputarea sezonului regulat.

Lasă un comentariu