PROIECT DE RESPONSABILITATE SOCIALĂ CORPORATIVĂ “LUPTĂM ÎMPOTRIVA VANDALIZĂRII CLĂDIRILOR PRIN GRAFFITI ȘI INSCRIPȚII DE PROASTĂ CALITATE”

Distribuie pe:

Cu acest titlu a fost lansat un proiect al Oficiului Județean de Poștă Mureș, dar nu întâmplător. În acest moment, lucrările de reamenajare și reabilitare a spațiilor Oficiului Poștal nr.9 sunt în faze finale, iar spațiul are o nouă înfățișare, atât la exterior, cât și în interior. Să avem în vedere și faptul că Oficiul Poștal nr.9 se află la parterul blocului de la nr. 37 de pe Bulevardul 1848 și, timp de zeci de ani, fațada clădirii a fost vandalizată cu inscripții. Vă prezentăm datele proiectului: Parteneri: Oficiul Județean de Poștă Mureș, Liceul Tehnologic “Gheorghe Șincai” Târgu-Mureș, artist plastic Ana Zanellato, director al Sucursalei Regionale de Poștă Brașov, Bogdan Florin Năstase; director al Oficiului Județean de Poștă Mureș, Emilia Meda Iacob; director de liceu, Antoaneta Rauca, realizarea grafică a siglei și sloganului Companiei Naționale Poșta Română pe clădirea Oficiului Poștal 9 Târgu-Mureș - clădire care este în curs de modernizare, și 15 elevi ai liceului, împreună cu artistul plastic Ana Zanellato au realizat această lucrare cu sprijinul logistic al C.N.Poșta Română S.A. La data de 11 mai a.c., o delegație s-a deplasat la fața locului pentru a constata felul în care evoluează lucrările. Cu această ocazie, am primit și câteva declarații de presă.

Emilia Meda Iacob, director al Oficiului Județean de Poștă Mureș: “Este vorba despre un proiect de responsabilitate socială, cooperativă, la care am participat atât eu, cât și colegii mei din Târgu-Mureș, de la Poștă. Colaborarea este între Oficiul Județean de Poștă Mureș, Liceul Tehnologic “Gheorghe Șincai”, cu participarea unui număr de 15 elevi de la această școală. Pe lângă faptul că ei au îmbrățișat ideea, s-au bucurat și de momentul revederii, după o lungă perioadă de timp, în care nu s-au văzut datorită restricțiilor impuse de pandemie. Ideea acestui proiect a fost de combatere a vandalizării clădirilor. Noi am mai avut un proiect pentru reabilitarea cutiilor poștale. În anul trecut, cutiile poștale de pe raza municipiului au fost recondiționate și vopsite. Apoi, ne-am gândit la aceste inscripții făcute pe clădiri, pe o parte a lor, după ce au fost reabilitate. Am solicitat și sprijinul locuitorilor din municipiul Târgu-Mureș și o fac din nou: Vă rog foarte mult, dacă vedeți sau dacă sunteți părtași la un astfel de act, să anunțați organele competente, la telefon 112. Este păcat, este munca noastră, este imaginea orașului nostru. Noi, cu această lucrare vrem să arătăm că se poate face ceva și organizat, și frumos. Dacă tinerii doresc să organizăm ceva în acest sens, noi colaborăm cu liceele, să organizăm picturi pe pereți, dar să fie organizat și de calitate. Haideți, să facem să fie frumos. Despre asta este vorba. Vreau să mulțumesc și eu pentru sprijinul acordat domnului director al Sucursalei Regionale de Poștă Brașov, care este întotdeauna alături de noi, domnul Bogdan Năstase. Sunt sigură că va fi și în viitor. Mulțumesc și colegilor mei care au participat la proiect, domnului Florin Spliștean, domnului Kiss bacsi, care este un veteran al muncii în Poșta Română”.

Bogdan Florin Năstase, director al Sucursalei Regionale de Poștă Brașov: “Vreau să mulțumesc colegilor mei pentru inițiativa pe care au avut-o. Noi ne aflăm într-un continuu proces de investiții în spațiile Poștei Române. Din păcate, în cursul anului trecut și al acestuia, la nivelul întregii sucursale regionale ne-am confruntat cu acest fenomen de vandalism stradal. În urma renovărilor exterioare făcute, a fost foarte neplăcut să vedem pe fațade aceste graffitiuri. Mesajul este foarte bun și pe scurt sună așa: Suntem de acord să facem parteneriate cu oricine care vrea să facă graffiti, dar într-un mod organizat și cu o tematică foarte bine definită. Sunt convins că în afară de noi, Compania Națională de Poștă Română, și alte instituții ale statului sunt deschise și sunt convins că pasionații de grafifiti vor găsi toată deschiderea autorităților locale sau al companiilor de stat, cu privire la acest aspect. Vreau să mulțumesc colegilor din Compania Națională Poșta Română pentru implicare și devotamentul de care dau dovadă în fiecare zi, cu atât mai mult colegilor mei de la Mureș care s-au implicat activ în acest proiect. Mai mult chiar, au adus o pată de culoare și un mesaj pozitiv în rândul târgumureșenilor”.

Lasă un comentariu