ANGELIQUE KERBER, PRIMA REACȚIE DUPĂ ACCIDENTAREA SIMONEI HALEP

Distribuie pe:

Angelique Kerber a declarat că este prietenă bună cu Simona Halep și speră ca jucătoarea româncă să revină cât mai repede după accidentarea suferită miercuri. “Am încercat să o ajut cât puteam și sper că va reveni cât mai curând și că nu este ceva grav. De-a lungul timpului, am fost împreună în circuit. Ne cunoaștem foarte bine pe teren și în afara lui. Aceasta este viața în circuit acum, am trecut toate prin astfel de experiențe. Am jucat dublu cu ea, la Miami, ne-am distrat bine acolo. Cu cât trece timpul și devii mai în vârstă, cred că e mai ușor pentru noi (n.r. - să fim prietene). Suntem foarte bune prietene. Acesta este un motiv în plus să nu mă simt bine când văd lucruri precum cele întâmplate azi (n.r. - miercuri). Sper să se refacă repede”, a declarat Kerber, după meci. Simona Halep a anunțat, miercuri, pe Twitter, că primele investigații au arătat că a suferit o ruptură la nivelul gambei stângi. Ea a precizat că va efectua un RMN, joi, pentru a afla mai multe detalii. “Investigațiile au arătat că am o ruptură la nivelul gambei stângi. Voi efectua un RMN mâine pentru a înțelege mai bine despre ce accidentare este vorba, dar, pentru moment, nu suntem siguri de perioada de recuperare. Sunt foarte dezamăgită să închei în acest fel turneul de la Roma, dar voi face tot ce pot să mă recuperez și să revin cât mai rapid posibil. Vă mulțumesc pentru susținere și vă voi ține la curent cu recuperarea”, a anunțat Halep. WTA a prezentat, într-un filmuleț postat pe Twitter, momentul în care Angelique Kerber o ajută pe Simona Halep să-și strângă lucrurile după accidentarea de la Roma. Kerber a strâns racheta și lucrurile româncei, care a fost nevoită să părăsească terenul șchiopătând. Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a abandonat meciul disputat, miercuri, cu Angelique Kerber, locul 26 WTA, din turul al doilea al turneului WTA 1.000 de la Roma, la scorul de 6-1, 3-3 pentru româncă. Halep este deținătoarea trofeului la Roma și fusese direct acceptată în această fază a competiției. La 6-1, 3-3, în momentul în care Kerber avea 30-0, pe serviciul ei, Halep a acuzat o accidentare la gamba stângă, după ce a returnat o minge, și a cerut imediat intervenția fizioterapeutului. Cu dureri mari și cu lacrimi în ochi, sportiva din Constanța a ajuns cu greu la bancă și a luat decizia de a se retrage. Simona Halep a părăsit terenul șchiopătând, ajutată de două persoane.

O NOUĂ DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ, LUATĂ DE UEFA

UEFA a luat o nouă decizie de ultimă oră și a mutat Supercupa Europei, care trebuia să se dispute la Belfast, pe stadionul pe care naționala Irlandei de Nord își joacă meciurile (Windsor Park). În urma modificărilor făcute pentru finala Ligii Campionilor, orașul Porto devenind gazda meciului Manchester City - Chelsea, în locului orașului Istanbul, UEFA a luat decizia de a trimite, totuși, un meci important în acest an, în Turcia. Astfel, Stadionul Olimpic Ataturk va găzdui Supercupa Europei, în data de 11 august, unde urmează să se întâlnească învingătoarele din cele două finale, Liga Campionilor (Manchester City - Chelsea) și Europa League (Manchester United - Villarreal). În 2022, Supercupa Europei va avea loc pe Stadionul Olimpic din Helsinki (Finlanda), iar în 2023, pe Kazan Arena (Rusia).

ATLETICO MADRID, PAS URIAȘ SPRE TITLU!

Continuă lupta pentru titlu în La Liga. Atletico Madrid a trecut de Real Sociedad, scor 2-1, și se îndreaptă spre trofeu. Atletico Madrid a făcut un pas uriaș spre titlul din Spania, după victoria de pe teren propriu cu Real Sociedad. Echipa lui Simeone a început tare și a rezolvat meciul în mai puțin de jumătate de oră de la start. Carasco a deschis scorul pentru madrileni, cu al cincilea său gol stagional. Correa a dublat avantajul lui Atletico, după o pasă de la Luis Suarez. Real Sociedad a punctat în final, prin Zubeldia, dar gazdele au câștigat și au prima șansă la campionat. Cu două victorii în meciurile cu Osasuna, de acasă, și cu Valladolid, în deplasare, echipa din Madrid ia trofeul. Sevilla pune presiune pe podiumul din La Liga, după victoria în fața Valenciei. Înaintea meciului de pe Ramon Sanchez Pizjuan, Fernando a primit trofeul pentru cel mai bun fotbalist al lunii aprilie. Iar brazilianul a fost din nou decisiv pentru andaluzi. I-a dat o pasă perfectă lui En Nesyri, iar marocanul a înscris în minutul 64 singurul gol al meciului. Trupa lui Lopetegui s-a impus cu 1-0 și s-a apropiat la un punct de Real Madrid. Celta Vigo emite pretenții europene, după o nouă victorie în campionat. Veteranul Nolito a înscris golul galicienilor, care se află la două puncte de poziția a șaptea, ocupată de Villarreal, care are un meci mai puțin.

SPECTATORII REVIN PE STADIOANELE DIN PORTUGALIA, LA ULTIMA ETAPĂ DIN CAMPIONAT

Spectatorii vor reveni pe stadioane, la 10 la sută din capacitatea acestora. Suporterii vor trebui să prezinte un test negativ pentru Covid-19. Sporting Lisabona a câștigat, marți, pentru prima dată după 19 ani, campionatul Portugaliei, după ce a învins, în antepenultima etapă, Boavista, scor 1-0. Tot în etapa a XXXII-a, FC Porto a învins cu 5-1 Farense, iar Benfica a fost învinsă cu 3-1 de Nacional. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Sporting are 82 de puncte, în timp ce ocupanta locului doi, FC Porto, are 74. Pentru Sporting este al 23-lea titlu național, primul de după 2002.

RED BULL SALZBURG A DEVENIT, PENTRU A OPTA OARĂ LA RÂND, CAMPIOANA AUSTRIEI

Salzburg a devenit, pentru a opta oară la rând, campioana Austriei, după ce a învins-o, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), pe Rapid Viena, în etapa a 30-a. RB Salzburg ocupă primul loc în clasament, cu 45 de puncte, iar Rapid Viena este pe locul 2, cu 33 de puncte, cu două etape înaintea finalului sezonului, astfel că liderul nu mai poate fi ajuns. Pentru Salzburg, acesta este al 12-lea titlu, după ce echipa a fost preluată de compania Red Bull, în 2005, și al 15-lea din istorie.

CU CÂT AU FOST VÂNDUTE LA LICITAȚIE GHETELE PURTATE DE MICHAEL JORDAN ÎN SEZONUL DE DEBUT ÎN NBA

O pereche de ghete Nike Air Jordan, purtată de legenda baschetului american Michael Jordan, în timpul sezonului său de debut în NBA, a fost vândută la licitație, pentru suma de 152.500 dolari, fiind principala atracție a unei vânzări internaționale organizate de Sotheby's și dedicată în totalitate pantofilor sport. Considerați ca un produs de nișă, în urmă cu 10 ani, încălțările tip sneakers sunt, în prezent, una din piețele cele mai dinamice ale vânzărilor la licitație, atrăgând marele public din care fac parte și colecționari bogați. Licitația “Gamers Only”, organizată în totalitate online, a propus 13 perechi de bascheți cu care au jucat, câteva meciuri, mari nume din NBA, între care Scottie Pippen și Shaquille O'Neal. Ele au fost, în prealabil, expuse la Geneva, alături de bijuterii, ceasuri și genți de mână, de excepție, în cadrul săptămânii “Luxury Week”, organizată de casa de licitații Sotheby's în orașul elvețian. Bascheții Nike Air Jordan 1 “nu numai că au schimbat încălțămintea de baschet pentru totdeauna, ci sunt considerați drept fondatorii culturii sneakers”, a precizat Sotheby's. Perechea vândută miercuri, în culorile roșu, alb și negru ale echipei Chicago Bulls, a fost purtată de Michael Jordan în timpul extraordinarului său prim sezon în NBA, în 1984-1985. Michael Jordan, în vârstă de 58 de ani, a fost de șase ori campion al NBA și este considerat cel mai mare baschetbalist din toate timpurile. Vânzarea de miercuri a propus și ghete aparținând unor alte staruri din NBA: Charles Barkley, Steve Nash, Kevin Garnett, Patrick Ewing, Dominique Wilkins, Allen Iverson, Moses Malone și Isiah Thomas.

Lasă un comentariu