TÂRGU-MUREȘ SE VACCINEAZĂ!

Distribuie pe:

“La Târgu-Mureș facem echipă! Autorități, ONG-uri, societatea civilă, cu toții ne-am unit forțele pentru a ne face bine! În ultimele luni, fiecare măsură pe care am adoptat-o sau fiecare decizie luată a fost cu gândul de a reveni cât mai repede la starea de normalitate, de a ne putea îmbrățișa, de a ne vizita bunicii și a ne desfășura activitățile profesionale și private, în mod liber” a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu-Mureș, în cadrul Conferinței de presă de ieri, susținută cu ocazia lansării Maratonului de vaccinare ce urmează să se desfășoare în Târgu-Mureș, în perioada 14-16 mai.

Maratonul vaccinării este organizat de Instituția Prefectului - Județul Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu-Mureș și Direcția de Sănătate Publică Mureș.

Acțiunea se adresează întregii populații care încă nu a fost vaccinată, cu vârsta minimă de 16 ani. Serul de imunizare care se va administra este Pfizer BioNTech și vor putea beneficia toți, cei care își doresc, indiferent de domiciliu și fără a avea o programare prealabilă. Maratonul non-stop începe astăzi, de la ora 8 dimineața, și se închide luni dimineața la ora 8. Personalul medical din județ, precum și studenții Universității de Medicină și Farmacie vor asigura, timp de 3 zile, 10 fluxuri de vaccinare continuă.

La Târgu-Mureș s-au utilizat până acum peste 56.000 de doze de vaccin, (35.086 - Doza 1 și 23.482 - Doza 2), iar acest lucru este unul îmbucurător. Rata de incidență, la nivelul orașului, a scăzut, iar din 10 mai municipiul a intrat în scenariul verde. Măsurile restrictive sunt, din această săptămână, mai relaxate.

Municipalitatea s-a conformat încă de la început tuturor solicitărilor venite din partea Direcției de Sănătate Publică Mureș și a echipat logistic 5 centre de vaccinare, cu un total de 51 de fluxuri.

“Îi îndemn pe toți cei care doresc, să vină și să profite de Maratonul vaccinării care se desfășoară în aceste zile la Târgu-Mureș. Împreună pentru viață! Împreună pentru sănătate!”, a declarat domnul Soós Zoltán, la finalul discursului susținut.

Lasă un comentariu