UNDE ÎNCEPE LIBERTATEA TA DE A INTERZICE LIBERTATEA MEA?

Distribuie pe:

Românii au trecut printr-un sistem comunist, care i-a învățat că nu e nevoie să gândească, pentru că asta o fac tovarășii din frunte, singurii care au puterea de a-și activa sinapse. Tovarășul are dreptate, tovarășul are întotdeauna dreptate, nu te poți lupta cu sistemul, sistemul te va învinge. După 30 de ani, mulți români au rămas în șablonul comunist, crezând că dacă a zis domnul-fost tovarăș, e sigur adevărat, dacă a zis autoritatea, e sigur, probabil așa scrie și-n Biblie, că trebuie să fie. Pentru alți români, mai ales în rândul celor neîndobitociți de partid, fără diplome de la Ștefan Gheorghiu și de la urmașele școli pentru pregătit elitele de partid a apărut... Scânteia. Nu organul de propagandă comunistă, ci licărul că se poate gândi cu capul propriu. Și s-au ivit oamenii care au învățat să citească, să selecteze informația, să nu creadă ce spune mass-media cu interese. Inși pe care îi greu să îi prostești, pentru că mai citesc o lege, o constituție, se mai duc la un proces, mai fac o plângere, mai apelează la sindicate, mai caută răspuns la instituțiile statului și nu la vreun ordinar de șef cu carnet de partid, care a concurat singur sau fictiv, cu oameni care nu își depun nici dosarele complete pentru concurs, pentru a mima concurență pentru insul cu carnet de partid. Întrebarea zilei este, azi, cât de legal este să ai pretenții, tu, ca medic sau asistent, ca pacientul să dovedească cum că nu are temperatură și nu e infectat dacă tu, ins cu facultate sau cu postliceală de 2 ani, nu ai avut chef să te vaccinezi, pentru că nu ai încredere în boală, în vaccin, pentru că nu vrei cipuri și bilgheițuri în tine sau alte bazaconii citite pe Facebook sau auzite la televiziuni de pușcăriași? Cine îți dă dreptul să mă verifici pe mine, dacă eu nu sunt lăsat să te verific? Și cum e să iei bani cu nesimțire, ca erou Covid (500 de euro, cu impozit șmecherie, doar 10 la sută), deși erai plătit cu salariu și cu spor nesimțit, raportat în mod comunist, la salariu, dar tu să nu ai încredere în boală și doctorie, să nu te vaccinezi?! Situație nu doar la Târgu-Mureș, probabil, peste tot, iar cine are acces la discuțiile din sistem și la grupurile de whatsapp-uri, făcute de șefuleți pentru a spiona ce discută angajații, se crucește la ce ignoranță, nebunie sau nesimțire au ajuns unii în care ar trebui să aveți încredere în spitale.

Trecem de televiziuni, acolo unde niște indivizi fără calificare în domeniul boli infecțioase fac circ media, pentru influențat publicul de partid din opoziție. Am înțeles că sunteți oftalmologi, esteticieni, dar libertatea ta de a spune prostii nu influențează libertatea mea de a considera că nu ai niciun gram de calificare în a vorbi de epidemii și de covid, cu tratamente de babă cu multe fuste. Universitățile, o, Doamne! Fără jenă în a încasa banii celor care au 9.000-10.000 de lei de aruncat anual pe un loc cu taxă sau plătit de stat. Bune de luat banii studenților pentru veniturile nesimțite ale nababilor bugetari, numiți de prostime rectori, dar nu atât de bune când limitează prezența studenților la examene de an, de obligativitatea vaccinului sau de trecerea prin boală. Parcă atunci când se preda online, cu costuri infime, nu cerea nimeni vaccin și nici nu se făceau reduceri la costul unui an universitar normal. Unde începe libertatea ta de bugetar să impui vaccin celui care nu are așa ceva? Și unde se poate termina această libertate? Încă nu am aflat sigur, de la CNCD, dacă e legal sau nu să interzici unui student să meargă la examen sau să blochezi un angajat să se întoarcă la locul de muncă, pe motiv că nu are vaccin. Probabil că nici nu vom afla prea curând, castana fiind prea fierbinte, mai ales că mâine-poimâine vor fi deschise și localuri cu bulină, care atestă că angajații sunt vaccinați, de parcă asta garantează cumpărătorului că nu va lua boala de la alți clienți. Un fel de marcă jude, pe invers, nu de atenționare, nu intrați, ci intrați, cel puțin nu luați boală de la angajații noștri!

Este adevărat că normalitatea ne poate salva, că trebuie să ne revenim, cât se poate, la starea dinaintea pandemiei, dar cine și unde stabilește că libertatea lui poate interzice libertatea mea? Și cine poate urmări eventualele abuzuri la privat, acolo nu există sindicate și nici frică mare de ITM și de legi? De ce nu pot fi găsite soluții care să nu fie doar în alb și negru, adică nu de gen respecți ce zice autoritatea/șeful/insul mare cu carnet de partid, ești valabil, nu respecți, ești paria? Poate că există semeni cărora medicii nu le dau un aviz atât de favorabil pentru vaccinare sau poate că sunt oameni care au vrut să se vaccineze și nu au avut loc de selectații esențiali ai neamului, ajungând să considere un afront că li se permite să se vaccineze abia acum. Unde începe libertatea ta de a interzice libertatea mea, dacă suntem în țara în care atenționarea unui polițist, cum că nu poartă mască, se lasă cu răpire, bătaie și duș nedorit cu organul organului și în care oricine în uniforma statului sau de paznic privat bate orice cetățean care își scoate puțin masca?

Lasă un comentariu