FCSB, APROAPE SĂ-ȘI VADĂ VISUL SPULBERAT PENTRU AL ȘASELEA AN CONSECUTIV. CFR POATE DEVENI CAMPIOANĂ, ÎNCĂ DE MARȚI

Distribuie pe:

În Liga I la fotbal, FCSB a făcut un nou pas greșit în urma remizei cu Sepsi, scor 2-2, iar echipa lui Toni Petrea este aproape să piardă titlul. Sepsi a reușit să înscrie două goluri în trei minute (69 și 71), prin Petrila și Dumiter, iar FCSB a obținut o remiză in-extremis, în urma reușitelor lui Buziuc (81) și Tănase (90+2). Nici remiza nu o ajută prea

mult pe FCSB, care rămâne la trei puncte în spatele liderului CFR Cluj. Ardelenii pot deveni campioni încă de etapa viitoare, dacă vor învinge FC Botoșani, marți, de la ora 20:30. O victorie în etapa următoare este suficientă pentru CFR Cluj, având în vedere că nu a beneficiat de rotunjirea punctelor la intrarea în playoff, spre deosebire de FCSB. De asemenea, CFR Cluj va câștiga titlul etapa următoare, chiar și dacă nu va învinge FC Botoșani, cu condiția ca FCSB să obțină un rezultat identic sau mai slab. FCSB poate spera, în continuare, la titlu, dacă CFR Cluj nu va învinge FC Botoșani, în etapa următoare, iar bucureștenii vor câștiga ambele jocuri rămase - cel cu Universitatea Craiova, din etapa următoare și duelul direct cu CFR, din ultima rundă. În cazul în care CFR Cluj va pierde meciul cu FC Botoșani, iar FCSB va învinge Universitatea Craiova, echipa lui Edi Iordănescu se poate mulțumi și cu un rezultat de egalitate la meciul cu FCSB. Astfel, FCSB poate pierde pentru a șasea oară, consecutiv, titlul în Liga 1, în timp ce clujenii au șanse mari să cucerească trofeul pentru a patra oară consecutiv. Înainte cu două etape de finalul sezonului CFR este pe locul I cu 48 de puncte, iar FCSB ocupă locul II cu 45 de puncte.

“AU TOT DREPTUL SĂ FIE NERVOȘI!” REACȚIA PRESEI DIN UNGARIA DUPĂ SEPSI - FCSB 2-2

Sepsi Sf. Gheorghe a remizat cu FCSB, cu scorul de 2-2, în etapa a opta din playoff-ul Ligii 1. Presa din Ungaria scrie că echipa antrenată de Grozavu are “tot dreptul să fie nervoasă după meciul cu FCSB, după ce, în ultimele zece minute, a pierdut victoria și au pierdut avantajul celor două goluri marcate în prima parte a celei de-a doua reprize”. Aceștia sunt de părere că lupta s-a dus la centrul terenului, iar fotbalul mai agresiv pe care elevii lui Grozavu îl practică a prevalat. “A fost o luptă intensă și agresivă la mijlocul terenului, iar fotbalul mai dur, practicat de Sepsi, le-a permis elevilor lui Grozavu să trimită spre poarta lui Straton, mult mai precis și mai periculos. Cele două echipe au încercat aproape întotdeauna de la distanță”, au scris cei de la nemzetisport.hu. Cei de la Nemzeti Sport sunt de părere că această remiză le convine, în principal, celor de la CFR Cluj, care s-au desprins în vârful clasamentului, la trei puncte de FCSB. “Remiza le-a convenit rivalilor celor două echipe: Universitatea Craiova a păstrat locul trei în fața lui Sepsi (n.red. La egalitate de puncte, Sepsi se află pe locul trei în urma partidei, iar Universitatea Craiova a trecut pe locul patru), în timp ce liderul clasamentului, CFR Cluj s-a distanțat la trei puncte de FCSB, cu două etape înainte de finalul sezonului”, au mai spus aceștia.

SIMONA HALEP SE MENȚINE PE LOCUL 3 WTA

Simona Halep se menține pe locul 3 WTA, cu 6.520 de puncte, după australianca Ashleigh Barty, ocupanta locului I și după japoneza Naomi Osaka. La vârful ierarhiei, poloneza Iga Swiatek a urcat șase poziții, până pe locul 9, cel mai bun din carieră, cu 4.435 de puncte, după ce a câștigat turneul de 900 de puncte de la Roma (6-0, 6-0, cu Karolina Pliskova din Cehia). Din Top 10 WTA a ieșit Petra Kvitova din Cehia, care a coborât de pe locul 10 pe 12. Primele zece locuri din clasamentul WTA sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Ashleigh Barty (Australia) - 10.175 de puncte; 2. Naomi Osaka (Japonia) - 7.461; 3. Simona Halep (România) - 6.520; 4. Arina Sabalenka (Belarus) - 6.195; 5. Sofia Kenin (SUA) - 5.865; 6. Elina Svitolina (Ucraina)- 5.835; 7. Bianca Andreescu (Canada) - 5.265; 8. Serena Williams (SUA) - 4.791; 9. Iga Swiatek (Polonia) - 4.435; 10. Karolina Pliskova (Cehia) - 4.345. În rândul româncelor, Irina Bara a urcat 12 poziții, până pe locul 121, cu 691 de puncte, după ce a jucat finala turenului ITF de la Bonita Springs, cu premii totale de 100.000 de dolari, iar Alexadra Dulgheru, 231 de poziții, până pe locul 443, cu 104 puncte, după ce a pierdut în ultimul act, la Saint Gaudens, Franța, turneu cu premii totale de 60.000 de dolari. Și Irina Fetecău, care a pierdut în semifinale la Bonita Sprins în fața Irinei Bara, a urcat mult în ierarhie, 72 de poziții, până locul 238, cu 287 de puncte. Celelalte jucătoare române din Top 200 WTA au avut următoarele evoluții în ierarhie: Sorana Cîrstea a urcat un loc și se află pe 58, cu 1.374 puncte; Patricia Țig urcat două poziții, până pe locul 62, cu 1.264 de puncte; Irina-Camelia Begu a urcat o poziție, până pe locul 74, cu 1.104 de puncte; Ana Bogdan a coborât trei locuri și este pe 101, cu 820 de puncte; Irina Bara a urcat 12 poziții, până pe locul 121, cu 691 de puncte; Jaqueline Cristian a coborât de pe locul 150 pe 151, cu 529 de puncte; Elena Gabriela Ruse a urcat de pe locul 176 pe 170, cu 424 puncte; Monica Niculescu a urcat de pe locul 174 pe 175, cu 417 puncte; Mihaela Buzărnescu a coborât 22 de poziții, până pe locul 179, cu 396 de puncte.

NAȚIONALA DE VOLEI MASCULIN, VICTORIE CU SLOVACIA, ÎNSĂ A RATAT CALIFICAREA LA CE2021

Naționala de volei masculin a României a învins duminică, la turneul de la Ploiești, reprezentativa Slovaciei, scor 3-1, în ultimul meci al preliminariilor CE2021. Victoria rămâne însă de palmares, pentru că România a ratat calificarea la turneul final. Scorul pe seturi a fost 25-19, 16-25, 25-22, 25-15. Ultimul meci al turneului de la Ploiești va avea loc tot duminică, între Elveția - Albania. România încheie, astfel, preliminariile pe locul 3 al grupei E, cu 10 puncte, și un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri, ratând, astfel, calificarea la turneul final al CE2021. Rezultatele obținute de tricolori la turneele preliminare de la Nitra și Ploiești sunt: 3-0 și 3-1 cu Albania, 1-3 și 2-3 cu Elveția, 1-3 și 3-1 cu Slovacia. Slovacia, cu 15 puncte în grupă, obține calificarea directă la turneul final, la care ajung echipele câștigătoare ale celor 7 grupe preliminare și alte cinci echipe de pe locul 2, cu cea mai bună linie de clasament. Primul criteriu de departajare va fi numărul de victorii, iar apoi punctele. Turneul final va avea loc în Polonia, Cehia, Estonia și Finlanda, în perioada 1-19 septembrie. Pe lângă cele patru gazde, la turneul final mai sunt calificate direct, în urma clasării la ediția anterioară a CE, Serbia, Slovenia, Franța, Rusia, Italia, Ucraina, Germania și Belgia.

MOMENTUL DE VÂRF AL CANOTAJULUI ROMÂNESC DIN ULTIMII 25 DE ANI!

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că organizația pe care o conduce scrie istorie, după ce a calificat 36 de canotori la Jocurile Olimpice de la Tokyo. “Scriem istorie, pentru că trimitem cei mai mulți canotori români la Olimpiadă, după momentul introducerii regatelor de calificare, în 1996”, a declarat Lipă într-un comunicat remis Agerpres, după ce bărcile de 8+1, la feminin și masculin, au obținut biletele la JO de la Tokyo. “A fost ultimul eveniment de calificare olimpică, iar sportivii au muncit foarte mult pentru a profita de această ultimă șansă. Sunt foarte mândră și trăiesc alături de ei acest sentiment de fericire maximă. Nu poți descrie în cuvinte ce simte un sportiv, atunci când vede că munca lui dă roade și își asigură, astfel, șansa de a concura în competiția supremă. Avem și prima calificare olimpică pentru barca de 8+1 masculin, după Olimpiada de la Sydney din anul 2000”, a mai spus Lipă, care a mulțumit COSR pentru susținerea acordată pe tot parcursul acestui ciclu olimpic, dar mai ales în implementarea cantonamentului din Italia și în participarea la regata de calificare de la Lucerna. România a participat la regata de la Lucerna, cu patru echipaje, cele două de 8+1, care și-au câștigat biletele, și bărcile masculine de simplu vâsle și patru vâsle, care au ratat calificarea. România va participa la Jocurile de la Tokyo, cu 36 de sportivi și nouă echipaje: patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin, 8+1 feminin, 8+1 masculin.

EȘEC PENTRU CS IERNUT LA OCNA MUREȘ

Duminică, 16 mai, au fost programate jocurile din manșa întâi a barajului de menținere/promovare în Liga 3 la fotbal. În Regiunea 7, echipa județului Mureș, CS Iernut, a fost învinsă în deplasare cu 3-1 de formația CS Ocna Mureș, reprezentanta județului Alba. Pentru iernuțeni a înscris Balea (min.76), gol ce menține un suspans în privința returului de la Iernut, de duminica aceasta, 23 mai, de la ora 17.30.

Lasă un comentariu