INFIDELITATEA, MAI PREZENTĂ LA VÂRSTA A DOUA ȘI A TREIA DECÂT LA TINERI...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul Național al Familiei, citați de descopera.ro, susțin că, deși 92% dintre respondenții unui studiu au declarat că infidelitatea este de blamat din punct de vedere moral, acest lucru nu i-a împiedicat să calce strâmb, 16% dintre cei căsătoriți recunoscând că au avut cel puțin o relație extraconjugală, campioni fiind cei trecuți de... 55 de ani.

Și mai surprinzător pentru cercetători a fost faptul că, între 60 și 79 de ani, s-au înregistrat cele mai multe infidelități, atât la bărbați, cât și la femei.

Și-au făcut datoria de familiști...

Surprinși de faptul că infidelitatea nu este practicată majoritar de cei “tineri și neliniștiți”, cercetătorii s-au concentrat pe motivele care le fac pe persoanele de vârsta a doua sau chiar a treia să trădeze monogamia.

Astfel, ei au aflat că, după 20, 30, 40 de ani de căsnicie, oamenii își doresc să facă o schimbare, iar dorința lor de a face dragoste nu dispare la această vârstă, în ciuda credinței populare că așa s-ar întâmpla.

Mulți bărbați cu vârsta de peste 50 de ani consideră că o relație sexuală împlinită este importantă pentru echilibrul lor personal și, prin urmare, nu mai ezită să își îndeplinească această necesitate, chiar dacă femeile pe care le aleg sunt din aceeași generație cu ei.

Unii bărbați sunt îngrijorați de performanțele lor sexuale, de aceea au tendința de a căuta alte partenere pentru a experimenta noi senzații și a-și demonstra că nu au îmbătrânit. În opinia lor, infidelitatea îi ajută să rămână în armonie cu sine. În plus, ei consideră că și-au făcut datoria de familiști și se simt îndreptățiți să își trăiască liber viața.

Pe de altă parte, femeile se simt încă tinere, sunt mai relaxate și tânjesc după romantism. Ca un acord mutual între soți, ambele sexe sunt mai indulgente decât în tinerețe, față de infidelitate, și rar se mai ajunge la divorț din acest motiv.

Nevoia de atenție nu dispare

De multe ori, infidelitatea intervine chiar și în cuplurile care funcționează bine. Totuși, partenerii simt că a dispărut acel sentiment de a fi iubit și de a se simți în siguranță.

Terapeuții spun că infidelitatea este rareori legată de sex, mai degrabă există și alte dorințe, cum ar fi apropierea și atenția. Oamenii au nevoie în mod special de atenție, de cineva care să îi bage mereu în seamă, să le ofere acel sentiment de iubire și de protecție.

Cei care se simt singuri în relație, ca și cum aceasta nu există, au tendința de a înșela și de a... pleca. Însă, chiar dacă infidelitatea nu duce neapărat la distrugerea relației de cuplu, în mod sigur va afecta sentimentele celor doi parteneri, uneori durând ani de zile pentru a fi reparată.

Semne ale infidelității

În opinia psihologilor, în primul rând, infidelul devine foarte interesat de programul zilnic al partenerului, vrea să știe când “jumătatea” lui este sau nu acasă.

Un alt semn că poți fi înșelat este că partenerul se preocupă brusc de felul în care arată și de forma sa fizică. Face exerciții mai des decât de obicei și petrece mai mult timp în baie ori în fața oglinzii, ca să se pregătească. 75% dintre cei care înșală se apucă de sport, motivul fiind acela că poate să îi spună soției (soțului) că merg la sală, când, de fapt, se întâlnesc cu amanta (amantul).

Infidelii își păzesc telefonul, tableta și laptopul. Cei care calcă strâmb petrec mai mult timp pe tot felul de dispozitive, pentru a ține legătura cu persoana de care au devenit brusc interesați, dar și ca să facă schimb de poze, mesaje amoroase sau ca să își programeze următoarea întâlnire în doi.

Apoi, se poate observa o schimbare în relația infidelului cu prietenii și apropiații lui. E posibil ca aceștia să știe ce se întâmplă înaintea ta, astfel că se ascund de tine, evită să îți vorbească despre anumite lucruri și nu te mai privesc în ochi. (L.P.)

Lasă un comentariu