FĂRĂ SIMPTOME DE INFECȚIE RESPIRATORIE LA PROCESIUNILE ȘI PELERINAJELE RELIGIOASE

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 504, din 14 mai 2021, a fost publicat Ordinul nr. 685/939/2021 privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și (sau) pelerinajelor religioase.

Potrivit actului normativ, intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial (14 mai 2021), în cazul procesiunilor și pelerinajelor vor trebui respectate atât reguli generale, cât și reguli speciale, după cum urmează:

Reguli generale

1. Procesiunile și(sau) pelerinajele religioase se organizează cu asigurarea unei distanțe minime de siguranță de 1,5 metri între credincioși.

2. La procesiunile și(sau) pelerinajele religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

3. Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către acesta, se va îngriji de respectarea de către participanți a distanței minime de siguranță și a purtării corespunzătoare a măștii.

4. La procesiunile și(sau) pelerinajele religioase, se va efectua un triaj observațional și nu se va permite participarea persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

5. Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către acesta, se va îngriji de organizarea triajului observațional.

Reguli speciale

1. Se vor dezinfecta, periodic, obiectele sau suprafețele frecvent atinse în timpul procesiunilor și(sau) pelerinajelor religioase.

2. Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceștia, se va îngriji de dezinfectarea periodică a obiectelor sau suprafețelor frecvent atinse în timpul procesiunilor și(sau) pelerinajelor religioase. (L.P.)

Lasă un comentariu