36 DE ANI, VÂRSTA FERICIRII...

Distribuie pe:

Profesorul american de psihologie, Clare Mehta, citat de descopera.ro, susține că a studiat experiențele oamenilor aflați între 30 și 40 de ani și, spre surprinderea ei, a constatat că vârsta de 36 de ani poate fi numită “vârsta de aur” la care fiecare persoană și-ar dori să rămână.

“Studiul nostru a pornit de la realitatea că nimeni nu făcea cercetări cu privire la persoanele între 30 și 40 de ani.

Se întâmplă atât de multe în acest interval de timp: cumpărarea unei case, căsătoria sau divorțul, construirea carierelor, schimbarea joburilor, conceperea copiilor sau alegerea de a nu avea copii.

Noi am numit această perioadă maturitate stabilită și am decis să o cercetăm mai profund, așteptându-ne să descoperim că oamenii sunt cam nefericiți, având atâtea pe cap, principalele provocări pe care le au persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani având legătură cu profesia și sănătatea.

Într-adevăr, oamenii se simt copleșiți și vorbesc despre faptul că au prea multe de făcut în prea puțin timp. Dar au vorbit mult și despre sentimentul profund de satisfacție. Toate aceste lucruri care le aduceau stres, le aduceau și bucurie, și împlinire.

Când am verificat mai atent datele colectate, am observat clar care este vârsta la care oamenii ar putea să își dorească să rămână pentru tot restul vieții, aceasta fiind 36 de ani”, afirmă expertul american. (L.P.)

Lasă un comentariu