ECHIPA DE ROBOTICĂ A ROMÂNIEI A CÂȘTIGAT AURUL LA CAMPIONATUL INTERNAȚIONAL DIN RUSIA. ELEVII, FELICITAȚI DE MAE

Distribuie pe:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a primit, vineri, la sediul ministerului, pe membrii echipei românești de robotică AutoVortex, câștigătorii premiului I și ai medaliilor de aur la Campionatul Internațional de Robotică “FTC Russia 2021”, desfășurat în Federația Rusă, în perioada 23-25 aprilie.

Ministrul a adresat felicitări membrilor echipei AutoVortex - elevi cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, precum și antrenorului, asist. univ. dr. Ionuț Valentin Panea, mentorilor și părinților acestora, atât pentru victoria recent obținută, cât și pentru șirul de succese internaționale pe care echipa AutoVortex le-a înregistrat constant, încă de la momentul înființării, în anul 2012, arată un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

În semn de recunoaștere a rezultatului excelent, obținut de membrii echipei AutoVortex, ministrul Aurescu a înmânat fiecăruia câte o diplomă de onoare din partea MAE.

Membrii echipei au mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru sprijinul acordat de MAE, prin asistență consulară și eliberarea temporară de pașapoarte de serviciu membrilor echipei, ceea ce a făcut posibilă deplasarea AutoVortex în Federația Rusă, în condițiile restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Șeful diplomației române a asigurat că echipa MAE este pregătită să sprijine și în continuare astfel de inițiative valoroase și a urat mult succes echipei la viitoarele competiții, precum și în carierele pe care și le vor alege în viitor. De asemenea, a evocat posibilitatea ca, în cazul în care nu vor alege profesii tehnice, să ia în considerare și o carieră diplomatică, având în vedere că deja au contribuit, prin demersuri de diplomație științifică, la promovarea imaginii României.

Întâlnirea de la sediul MAE a fost și un prilej ca echipa AutoVortex să îi prezinte ministrului și cei doi roboți care au adus premiul I echipei României.

Echipa de robotică AutoVortex care a participat la concursul din 23-25 aprilie este: Dimitrie Cudrici (clasa a XI-a), Andrei-Laurențiu Radu (clasa a XI-a), Răzvan Boabeș (clasa a IX-a), Andrei Dunuță (clasa a X-a), Ștefan Caraenache (clasa a IX-a), Theodor Vasile (clasa a VII-a), Ana Lipianu (clasa a XII-a), Carina Grec (clasa a XI-a), Răzvan Milea (clasa a IX-a), Catrinel Amariei (clasa a XI-a), Luca Rusu (clasa a IX-a), Radu Ungureanu (clasa a X-a).

Lasă un comentariu