ÎNOTĂTORII DE LA CSS TÂRGU-MUREȘ, MEDALIAȚI ÎN UNGARIA

Distribuie pe:

Recent, localitatea ungară Hódmezövásárhely a găzduit cea de-a 8-a ediție a concursului international de înot “Gyarmati Kupa”, eveniment la care au participat 760 de sportivi, reprezentând 47 cluburi din trei țări, Serbia, România și Ungaria. La competiție au participat și 6 înotători de la Clubul Sportiv  Școlar Târgu-Mureș, care au cucerit 22 de medalii, dintre care 11 de aur, 6 de argint și 5 de bronz. Sántha Nóra a fost performera delegației mureșene, cu 6 medalii de aur, obținute la grupa de vârstă 2008, în probele de 50 metri, 100 și 200 metri fluture, 50 metri bras, 50 și 100 metri craul. La grupa 2009, Veress Rebecca a cucerit aurul în probele de 50 și 100 metri fluture, 50 metri spate și 100 metri bras, iar la grupa 2005, Orbán-Kis Orsolya a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la 400 metri mixt. Medaliile de argint au fost câștigate de Bianca Morar (2009) la 50 metri craul, 50 metri bras și 50 metri spate, Veress Rebecca la 200 metri bras, Sántha Nóra la 400 metri mixt și Orbán-Kis Orsolya la 200 metri bras. Cele 5 medalii de bronz au fost obținute de Bianca Morar la 100 metri craul și 100 metri spate, Veress Rebecca la 200 metri mixt și Orbán-Kis Orsolya la 50 și 100 metri bras. Chiar dacă au ratat clasarea pe podium, prestații meritorii au avut și Vlad Iacob (grupa 2009), respectiv Ianis Socol (2010). Înotătorii mureșeni sunt pregătiți de antrenorii Szeghalmi Andrea, Csorbási János și Kisgyörgy Evelin. Aceștia mulțumesc pe această cale părinților pentru susținere, precum și preparatorilor fizici Simó Attila și Nagy István, care au contribuit la obținerea acestor rezultate.

POPICARELE MUREȘENE, DIN NOU CAMPIOANE NAȚIONALE

Formația CS Electromureș Romgaz și-a trecut în palmares un nou titlu de campioană a României, după ce a câștigat Turneul Final al Campionatului Național de senioare, desfășurată sămbătă și duminică (15-16 mai 2021), la Cluj-Napoca. Competiția s-a derulat după aceleași reguli stricte, cu jocuri programate la ore diferite și contra scor în ambele zile. La finele primei zile de concurs, echipa Electromureș Romgaz a încheiat concursul pe locul I, cu un rezultat de 3.410 p.d., înaintea echipelor Conpet Petrolul Ploiești care a realizat 3.398 p.d. și Rapid București, cu 3.325 p.d. Pentru echipa mureșană, formată în mare parte din junioare, au punctat în ordinea evoluției: Szabo Julia Emese 550 p.d, Janosi Halmagyi Kriszta 536 p.d., Duka Tilda 590 p.d., Seres Bernadett 588 p.d., Ciobanu Maria 568 p.d. și Fekete Reka 578 p.d. În tentativa pentru păstrarea titlului, antrenorii mureșeni au aliniat, pentru a doua zi, echipa formată din: Seres Bernadett 573 p.d., Ciobanu Maria 612 p.d., Duka Tilda 570 p.d., Budai Noemi 616 p.d., Dan Monica 516 p.d. și Fekete Reka 609 p.d. Rezerve: Bordianu Roxana, Szabo Julia Emese și Janosi Halmagyi Kriszta. Rezultatul de 3.496 p.d. a însemnat locul I și pentru ziua a doua a concursului. Rezultatele finale au fost următoarele: locul 1 - Electromureș Romgaz Târgu-Mureș 6.906 p.d. (3.410 p.d. - 3.496 p.d.) / Campioană Națională, 2 - Conpet Petrolul Ploiești 6.797 p.d. (3.398 p.d. - 3.399 p.d.), 3 - Rapid București 6.647 p.d. (3.325 p.d. - 3.322 pd). În urma acestui rezultat, CS Electromureș Romgaz și-a asigurat prezența la Cupa Mondială, competiție programată în perioada 6-9 octombrie 2021, la Otocac, în Croația.

MECIUL DE PE ARENA NAȚIONALĂ DIN OPTIMILE EURO 2020 S-AR PUTEA DESFĂȘURA CU MAI MULȚI SPECTATORI

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat, luni, că este posibil ca la meciul din optimile Campionatului European de fotbal care se va desfășura pe Arena Națională să asiste mai mulți spectatori decât s-a convenit. “Astăzi a avut loc la Palatul Victoria o ședință de lucru a Comitetului Interministerial de coordonare și organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020, organizată la inițiativa ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, președinte al Comitetului. În cadrul întâlnirii s-a luat în discuție posibilitatea ca, în raport cu măsurile în vigoare la acel moment, ultimul meci din optimile turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 să aibă în tribune un număr de spectatori mai mare decât cei 13.000 conveniți anterior. Altfel spus, dacă procentul de ocupare aprobat de Guvern la data meciului va fi mai mare de 25%, Arena Națională ar putea găzdui suplimentar un număr de câteva mii de suporteri. Acest lucru depinde de evoluția situației sanitare și de succesul campaniei de vaccinare”, se arată pe pagina de Facebook a MTS. Diferența care se va adăuga celor 13.000 va fi formată exclusiv din suporteri români vaccinați, a precizat ministerul. În cadrul ședinței, au fost prezentate și Planul de Securitate al evenimentului, realizat de Jandarmeria Română, și ansamblul măsurilor care vor susține evenimentul sportiv, la nivelul capitalei: proiecții pe Palatul Parlamentului, punerea în funcțiune a ansamblului de fântâni din zona Pieței Unirii și alte acțiuni de activare a suporterilor. Ministrul Tineretului și Sportului a reiterat necesitatea ca cel mai important eveniment sportiv desfășurat în România în ultimele decenii să fie organizat la cele mai înalte standarde de logistică și siguranță și a declarat că: “Prin eforturile comune ale tuturor celor implicați, vom putea oferi iubitorilor fotbalului un turneu foarte apropiat, din punct de vedere al condițiilor, de normalitate. Acesta va fi un semnal important pentru toată lumea, nu doar pentru lumea sportului. Este o mare onoare, dar și o mare responsabilitate. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut până acum și vă invit să rămânem la fel de concentrați, atenți și responsabili.” România va găzdui patru meciuri din cadrul Euro-2020.

MĂDĂLINA FLOREA A CUCERIT AURUL LA BALCANIADA DE ALERGARE MONTANĂ

Sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc au avut loc Campionatele Balcanice de alergare montană. România a cucerit 9 medalii, dintre care 3 de aur, 3 de argint și 3 de bronz. Printre performerii delegației tricolore s-a numărat și sighișoreanca Mădălina Florea, care a obținut medalia de aur în cursa rezervată senioarelor. Sportiva mureșeană a parcurs cei 12 km într-o oră, 6 minute, 23 de secunde și 78 de sutimi. La competiție au participat 64 de atleți din șase țări, respectiv Bulgaria, Ucraina, Turcia, Slovenia, Republica Moldova și România.

RAPID REVINE ÎN LIGA 1!

Echipa Rapid București a promovat matematic în Liga 1, după ce CS Mioveni a obținut doar un punct în duelul cu ASU Poli Timișoara, contând pentru penultima etapă din play-off-ul Ligii 2, scor 2-2. Giuleștenii au pierdut meciul cu U Craiova 1948, scor 1-3, însă nu a mai contat. Formația lui Mihai Iosif nu mai poate pierde locul secund și va reveni în Liga 1 după șase ani de pauză. La meciul de la Buftea au asistat mulți fani ai Rapidului, atât la garduri, cât și în tribune. Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, Adrian Mutu, Mirel Rădoi și Dinu Gheorghe au fost doar câteva dintre persoanele care au asistat la jocul cu U Craiova 1948. Rapid are 49 de puncte și nu mai poate pierde locul secund, diferența față de poziția a treia, ocupată de CS Mioveni, fiind de patru puncte. Rapid revine în Liga 1 după șase ani de pauză, în care a evoluat în ligile inferioare. 2014/2015 a fost ultimul sezon în care Rapid evolua în Liga 1. Giuleștenii terminau atunci pe locul 16, cu doar 33 de puncte.

Lasă un comentariu