CÂND SE POARTĂ MASCA LA LOCUL DE MUNCĂ

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 506, din 14 mai 2021, a fost publicat Ordinul nr. 699/67/2021 pentru modificarea Ordinului ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Astfel, începând cu data de 15 mai 2021, s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție doar în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun (fără a se limita la acestea).

Excepții

În funcție de evaluarea riscului efectuată de medicul de medicina muncii al unității, la locul de muncă, se instituie următoarele excepții: angajatul este singur în birou sau toate persoanele din birou sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare; persoana desfășoară activități fizice intense și (sau) în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.); prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. (L.P.)

Lasă un comentariu