DAVID POPOVICI ȘI ROBERT GLINȚĂ AU STABILIT DOUĂ NOI RECORDURI NAȚIONALE LA EUROPENELE DE LA BUDAPESTA

Distribuie pe:

Sportivii David Popovici și Robert Glință au stabilit, miercuri, două noi recorduri naționale la Europenele de natație de la Budapesta, a anunțat federația de specialitate. În capitala Ungariei, în finala probei de 100 m liber, la doar 16 ani, David Popovici s-a clasat pe locul șase, cu un timp excelent: 48,08 secunde! Timpul obținut miercuri seara reprezintă un nou record național în proba de 100 m! Este pentru a treia oară când David a stabilit, la Budapesta, un nou record național în această probă! Precedentele performanțe au fost reușite, marți, 18 mai 2021, în serii -

48,30 secunde, și în semifinale - 48,28 secunde. Până la Europenele din acest an, recordul național în proba de 100 m liber îi aparținea lui Norbert Trandafir, de pe 29 iulie 2009, de la Roma, cu timpul de 48:75 secunde. Tot miercuri seara, Robert Glință s-a calificat în finala probei de 100 m spate. Înotătorul român s-a clasat al doilea în cea de-a doua semifinală, cu timpul de 52,97 secunde, nou record național de seniori al probei! Practic, sportivul lui Mugur Tomescu și-a bătut în această seară performanța reușită dimineață, în calificări, când a terminat cele două lungimi de bazin cu timpul de 53,26 secunde! Până la concursul de la Budapesta recordul național la 100 m spate era de 53,32 secunde și îi aparținea tot lui Robert Glință, din 27 mai 2018.

S-AU PUS ÎN VÂNZARE BILETELE PENTRU FINALA LIGII CAMPIONILOR. CARE SUNT PREȚURILE?

Finala Ligii Campionilor, în care se vor confrunta Manchester City și Chelsea, va avea loc la 29 mai, la Porto, unde suporterilor li se va permite accesul în tribune. Pe un stadion de 50.000 de locuri, fiecare echipă va avea dreptul la 6.000 de bilete pentru suporterii săi, conform distribuției anunțate de UEFA. Joi dimineață, Chelsea și-a pus în vânzare biletele primite, rezervate membrilor clubului, cu prețuri cuprinse între 70 și aproape 600 de euro. Potrivit lefigaro.fr, prețurile sunt următoarele: Categoria 1 - 596,27 euro; Categoria 2 - 447,59 euro; Categoria 3 - 178,88 euro; Categoria 4 - 69,49 euro; Scaun rulant - 69,49 euro. Rămâne de văzut ce număr de bilete va fi păstrat de UEFA pentru a-l acorda sponsorilor și partenerilor celei mai importante competiții de cluburi din Europa, precum și dacă vor exista tichete pentru fanii portughezi.

LA CE MECI DIN ROMÂNIA SE PREGĂTEȘTE REVENIREA SUPORTERILOR PE STADION

Federația Română de Fotbal este pregătită pentru organizarea finalei Cupei României cu suporteri. “Federația Română de Fotbal îi asigură pe suporterii echipelor calificate în finala Cupei României, Astra - Universitatea Craiova, și pe fanii fotbalului care doresc să participe la eveniment că este pregătită din punct de vedere logistic să înceapă procesul de vânzare a biletelor. Vânzarea biletelor, care se va desfășura exclusiv online, va începe îndată ce Monitorul Oficial va publica noul Ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății, care va stabili cadrul legal privind accesul spectatorilor la evenimente sportive. În baza acestui document, vor fi aliniate toate procedurile privind participarea spectatorilor la meciul programat sâmbătă, 22 mai, ora 20.30, pe stadionul «Ilie Oană» din Ploiești, astfel încât siguranța și sănătatea tuturor celor prezenți să nu fie periclitate”, a anunțat federația condusă de Răzvan Burleanu. După anunțul președintelui Iohannis, care a spus că suporterii vor avea acces pe stadioane și în săli la finalul săptămânii trecute, Telekom Sport a stat de vorbă cu Cristian Emilian Ghiță, subsecretar de stat în cadrul MTS, că a dezvăluit că ordinul de ministru privind accesul fanilor la competițiile sportive a fost semnat.

TONI PETREA ȘI-A GĂSIT IMEDIAT ECHIPĂ

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, i-a găsit rapid un nou loc de muncă lui Toni Petrea. La câteva ore de când s-a produs schimbarea de antrenor la prima echipă, omul de afaceri s-a hotărât să-l numească în funcție la echipa secundă. Bogdan Vintilă va fi pus pe liber din funcția de tehnician la FCSB 2. FCSB trece printr-o perioadă a schimbărilor. Imediat după ce a pierdut titlul, Gigi Becali a fost pus în ipostaza de a numi un nou antrenor, după ce Toni Petrea a făcut un pas în spate. Antrenorul cu care se negociază, Marius Șumudică, ar urma să semneze joi. În plus, șase fotbaliști vin la FCSB pentru noul sezon, iar despre unii dintre ei a vorbit managerul general Mihai Stoica. Din informațiile Telekom Sport, Gigi Becali face câteva mutări în club. Principalul din acest sezon al echipei mari, Anton Petrea, cel care a ratat titlul în fața lui CFR Cluj, va fi retrogradat la echipa secundă. Astfel, după modelul Bogdan Vintilă, Petrea devine antrenor principal la FCSB 2, echipă din Liga 3, care a ratat promovarea. Finanțatorul nu e la prima decizie de acest fel. În mai multe rânduri, latifundiarul a anunțat că nu renunță la oamenii care i-au fost pe plac. Așa s-a întâmplat și cu Bogdan Vintilă, cel care acum face un pas în spate și de la echipa secundă. Fostul secund al lui Laurențiu Reghecampf a fost numit principal la echipa din Liga 1 în iulie 2020, iar din acel moment a ratat calificarea în grupele Europa League, dar și trofeele interne din acest sezon. Petrea a cucerit doar Cupa României, în sezonul 2019-2020.

De ce Gigi Becali îl “sacrifică” pe Bogdan Vintilă

Dacă până în acest moment Bogdan Vintilă a fost protejat de Gigi Becali, lucrurile s-au schimbat în ultimele săptămâni. Sursele Telekom Sport susțin totul s-a petrecut în barajul pentru promovarea în Liga 2. FCSB 2 a fost eliminată de Afumați, din primul baraj. Returul a fost umilitor pentru fotbaliștii echipei din Berceni, care au pierdut cu 1-4, deși în tur au câștigat cu 1-0. Gigi Becali s-a supărat că Vintilă nu a fost obedient și nu a ținut cont și de părerile conducătorilor de la FCSB, aspecte care ar fi dus la ratarea întâlnirii cu Steaua București, care va juca barajul cu Afumați. Cristi Balaj nu a acceptat varianta propusă de Gigi Becali și Toni Petrea despre schimbarea de antrenor. Fostul arbitru și-a anunțat propria teorie și ce s-ar ascunde, de fapt, în spate.

PRIMA REACȚIE A LUI MARIUS ȘUMUDICĂ, DUPĂ CE GIGI BECALI A ANUNȚAT CĂ “99% VINE LA FCSB”. DECLARAȚIA MISTERIOASĂ A ANTRENORULUI

Marius Șumudică a dezvăluit că încă nu a semnat contractul cu FCSB, după ce Gigi Becali a anunțat că este 99% sigur că acesta va accepta oferta. Liber de contract, Marius Șumudică este foarte aproape de a semna cu FCSB. Gigi Becali a dezvăluit toate detaliile din contract, care încă n-a fost semnat. Totuși, într-o declarație făcută în această dimineață, Gigi Becali s-a arătat optimist. Pe de altă parte, Marius Șumudică prelungește misterul și spune că este în continuare un antrenor liber de contract.

Reacția lui Șumudică, după ce Becali l-a dat ca sigur la FCSB

Joi dimineață, Gigi Becali a dezvăluit că Valeriu Argăseală i-a trimis contractul lui Marius Șumudică, pentru a-l parcurge. Potrivit înțelegerii, Marius Șumudică ar urma să câștige lunar 20.000 de euro și ar avea diferite bonusuri de performanță. Cel mai interesant dintre ele este cel pentru calificarea în grupele Champions League, care este în valoare de 500.000 de euro. Cu toate acestea, Marius Șumudică a cerut timp de gândire. Antrenorul, în vârstă de 50 de ani, este nemulțumit de reacția pe care au avut-o ultrașii FCSB-ului, dar îi este teamă și că va deveni un renegat pentru suporterii Rapidului. Contactat de cei de la Playsport.ro, Șumudică a prelungit misterul: “Sunt un antrenor liber. Nu am semnat cu nimeni. Și nici nu aveam cum să semnez prin telefon”, a fost răspunsul lui Șumudică, după ce a fost întrebat dacă a semnat cu FCSB.

Gigi Becali, despre venirea lui Șumudică: “Nu e 90%, e 99%”

Joi dimineață, Valeriu Argăseală a fost delegat de Gigi Becali să se ocupe de contractul lui Marius Șumudică. După o conversație cu președintele FCSB, Gigi Becali

s-a declarat extrem de încrezător că Marius Șumudică va semna contractul: “I-a zis să-i trimită contractul să-l citească și să-l semneze. Nu e 90%, e 99%. Stăpânul dă ordine și se face treaba. Eu am dat ordine și acum fac treaba. Ei le-au făcut și semnează”, a declarat Gigi Becali.

Lasă un comentariu