CARAVANA VACCINĂRII ÎN MEDIUL RURAL, LA START ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Instituția Prefectului - Județul Mureș și Departamentul pentru Situații de Urgență, alături de instituțiile județene implicate în campania de vaccinare “Mureșul se vaccinează #firesc” dau startul Caravanei vaccinării în mediul rural, între 22-23 mai, în localitățile Bălăușeri și Beica de Jos. Șeful DSU, domnul secretar de stat dr. Raed Arafat și prefectul județului Mureș, doamna Mara Togănel, vor fi alături de voluntarii implicați în această acțiune, în ambele zile ale derulării caravanei.

“Dăm startul Caravanei Vaccinării în mediul rural, alături de Departamentul pentru Situații de Urgență. Sâmbătă și duminică, alături de domnul secretar de stat dr. Raed Arafat și o echipă de voluntari ai ISU Mureș și UPU SMURD Târgu-Mureș, vom fi în localitățile Bălăușeri și Beica de Jos pentru a-i vaccina pe cei care nu au reușit până acum să ajungă la un centru de vaccinare. După succesul campaniei de vaccinare în mediul urban, ducem vaccinul mai aproape de mureșenii care locuiesc în comunele județului Mureș. După startul caravanei din acest weekend, campania de vaccinare în mediul rural va continua cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare.” a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Astăzi, 22 mai, Centrul mobil de pregătire a populației și personalului de intervenție, pus la dispoziție de către DSU, va fi amplasat în localitatea Bălăușeri (str. Principală, vizavi de Piața Bălăușeri). Între orele 10-16, toate persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrul mobil pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer, fără a avea nevoie de programare. Acțiunea continuă duminică, 23 mai, în comuna Beica de Jos, în același interval orar (10.00-16.00). Pentru vaccinare, toți doritorii sunt rugați să prezinte cartea de identitate valabilă.

Caravana mobilă va fi amplasată lângă postul de Poliție din Beica de Jos.

Acțiunea de vaccinare cu ajutorul caravanei mobile este posibilă datorită voluntarilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș și UPU - SMURD Târgu-Mureș, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Mureș, primăriilor Bălăușeri și Beica de Jos, alături de Serviciul de Telecomunicații Speciale Mureș. În cele două zile de caravană, primăriile și voluntarii ISU Mureș vor asigura mijloace de transport pentru persoanele din satele aparținătoare, precum și din comunele vecine.

Șeful DSU, domnul secretar de stat dr. Raed Arafat, și prefectul județului Mureș, doamna Mara Togănel, vor susține declarații de presă în cele două zile ale caravanei, de la ora 11, în locațiile anunțate mai sus.

Lasă un comentariu