CONDAMNAȚI LA NEPUTINȚĂ!

Distribuie pe:

Nu e ușor sa rămâi drept si cinstit când ești mușcat din toate părțile de năpârci si de hiene! Nu am avea nicio șansă de supraviețuire dacă ceva sau Cineva de dincolo de nefirescul lucrurilor care ne înconjoară nu și-ar arata milostivirea față de noi!

Răutatea omului a devenit ordinea zilei! Nu e vorba aici neaparat despre neștiință sau lipsă de educație! Să nu mai aruncăm vina ... ! Animalele nu se bucură de așa ceva și sunt ființe minunate, chiar mai “umaniste” ca omul!

Să faci rău! Să te bucuri seara când adormi de suferința provocată semenului tău! S-a alterat umanul atât de mult!?

Nu e de mirare că în viitor, omenirea mizează pe roboți! Ar putea fi ei mai “buni” decât noi? Electronică umanizată!? Ar dispărea năpârcile de azi, adică aceia care nu știu decât să înșface și să rupă în bucăți Creația și Timpul lui Dumnezeu?

A face răul de dragul binelui! Istoria ne confirm atâtea asemenea exemple tragice! Hristos spune totuși: “Milă voiesc ...”! Se poate, deci, evita răul de dragul binelui!

Epoca de azi suferă, se pare, la capitolul definirii binelui! Ce este binele? O alegere subiectivă, dictată de context? Este Binele doar binele meu!? E Binele confiscabil?

Răstignitorii Domnului au “crezut” că fac un mare bine umanității! O scapă de un impostor! S-au adunat în haită și... au mușcat! Cu toți dinții! Istoria se repetă în fiecare clipă a vieții noastre: uneori mușcăm, alteori suntem sfâșiați! Șansa noastră însă este tocmai Acel răstignit și înviat, pentru care puțini dintre noi vor să-și dea viața, care și-o dă încă neobosit pentru fiecare dintre noi, privindu-ne cu milă de pe Cruce!

El poate! Noi de ce nu putem!?

Lasă un comentariu