TÂRGUL CETĂȚII

Distribuie pe:

Între 21-23 mai are loc, pe Piațeta Cetății din Târgu-Mureș, cea de-a doua ediție din acest an a Târgului Cetății.

Ca de fiecare dată, TÂRGUL CETĂȚII vine cu multe surprize și noutăți. Pentru că în chiar prima zi a târgului credincioșii ortodocși i-au sărbătorit pe Sfinții Constantin și Elena, iar la catolici și reformați, duminică, sunt Rusalii, ne-am gândit și la masa de sărbătoare. La Târgul Cetății se vor găsi sarmale cu carne și cu păsat, gătite ca la mama acasă. Acestea nu pot fi consumate pe loc, ci se vând la pachet pentru a fi savurate, acasă, împreună cu familia, la un pahar de vin bun. De asemenea, nu lipsesc verdețurile de sezon, cum ar fi sparanghelul, rabarbura și plantele aromatice, pe lângă deja consacratele bunătăți locale: pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi, ciocolată de casă, dulcețuri, miere, dulciuri, prăjituri, legume, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, vinuri etc.

Și la capitolul cadouri, Târgul Cetății este special. Pentru că ne apropiem de 1 iunie, la târg se găsesc daruri pentru copii, dar și pentru copiii din noi. Jucării din lemn, obiecte din lemn sculptate sau pictate manual, ceramică, bijuterii, lumânări, lavandă, cosmetice naturale, plante decorative și, în premieră la Târgul Cetății, decorațiuni cu licheni. Majoritatea producătorilor și artizanilor sunt mureșeni, dar, pentru ca oferta să fie cât mai bogată, doritorii pot găsi și produse din Alba, Harghita, Sibiu, Brașov și Cluj.

Purtarea măștii rămâne obligatorie atât pentru producători, cât și pentru consumatori. Se recomandă folosirea soluțiilor dezinfectante din dispenserele amplasate la intrările în târg. Toate soluțiile folosite, atât cele pentru dezinfectarea zilnică a pieței, cât și cea pentru mâini sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Programul târgului este următorul: sâmbătă și duminică, 10.00-20.00. Târgul Cetății se desfășoară o singură dată pe lună, următoarea ediție urmând să aibă loc între 11 și 13 iunie.

Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini și promova producătorii locali și de a încuraja consumul de produse alimentare locale și este organizat în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureș.

Foto: IOSIF TRIF

Lasă un comentariu