PESTE 1.700 DE PERSOANE VACCINATE LA MARATONUL VACCINĂRII ÎN SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

În perioada 21-23 mai, a avut loc “Maratonul Vaccinări în Sighișoara”. După 35 de ore, 100 de voluntari implicați - medici, asistenți și registratori medicali - 1.716 persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul Maratonului organizat de Primăria municipiului Sighișoara. Vaccinarea s-a făcut fără programare, în baza cărții de identitate sau a pașaportului.

“Sighișoara a demonstrat că dincolo de orice vorbe este o comunitate unită prin fapte. Le mulțumesc tuturor voluntarilor implicați în acest Maraton al Vaccinări. Mă bucur că oamenii s-au mobilizat și au avut încredere în profesionalismul cadrelor medicale. Nu am avut probleme de organizare. Circuitele au fost clare, toți s-au comportat exemplar. Chiar și viceprimarul Municipiului Sighișoara a participat activ în cadrul maratonului, a fost voluntar. Ne-am propus la începutul maratonului să nu mai avem persoane pe lista de așteptare și am reușit acest fapt. De acum, oamenii se pot prezenta la Centrul de Vaccinare atât în baza programării prealabile pe platformă, cât și cu buletinul, în limita dozelor de vaccin disponibile în ziua respectivă. De asemenea, persoanele care s-au vaccinat în alte localități își pot face rapelul la Sighișoara”, a declarat primarul municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan - Iulian.

Rapelul pentru vaccinarea cu Pfizer-BioNTech se va face după 21 de zile, tot la Centrul de Vaccinare amenajat în Sala de sport a Școlii Gimnaziale “Zaharia Boiu”, cartier Târnava II (Bărăgan). În continuare, Centrul deservește atât locuitorii Sighișoarei, cât și pe cei din comunele: Zagăr, Nadeș, Albești, Apold, Daneș, Saschiz, Vânători, Viișoara, Coroisânmărtin, Suplac, Bălăușeri.

În total, în cadrul Centrului de Vaccinare din Sighișoara s-au vaccinat 10.742 de persoane.

“Maratonul de Vaccinare în Sighișoara” a fost organizat de Primăria municipiului Sighișoara, în parteneriat cu Instituția Prefectului - Județul Mureș, Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș, Direcția de Asistență Socială Sighișoara ș,i nu în ultimul rând, Spitalul Municipal Sighișoara.

Lasă un comentariu