ISU MUREȘ

Distribuie pe:

În perioada 21-23 mai, pompierii mureșeni au intervenit la 141 de intervenții, din care - trei incendii, un accident rutier, două misiuni pirotehnice, două alte situații de urgență și 133 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Sâmbătă, 22 mai, în jurul orei 9.20, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj din satul Sânger, strada Viilor.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu produs la un garaj de aproximativ 25 mp, cu posibilitate de propagare la o șură. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Din fericire, nu au fost victime.

Accident rutier:

- Duminică, 23 mai, în jurul orei 13.50, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în cazul producerii unui accident rutier la km 17 pe autostrada A3, sensul de mers Chețani - Iernut.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. A fost vorba despre un autoturism care a lovit parapetul de delimitare între benzi, în autoturism aflându-se două persoane care s-au autoevacuat, ambele fiind de cod verde. Circulația pe sensul de mers Chețani - Iernut a fost blocată pe toată durata intervenției.

Misiune pirotehnică:

- Sâmbătă, 22 mai, în jurul orei 9.30, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru ridicarea unei grenade de mână defensivă în localitatea Glodeni.

Au executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. După ce au verificat zona, pompierii au ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția, care, cel mai probabil, provine de pe timpul conflictelor militare.

- Duminică, 23 mai, în jurul orei 18.10, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru ridicarea a cinci cartușe de infanterie 8 mm, un focos și un tub cartuș găsite pe raza localității Ernei.

Au executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. După ce au verificat zona, pompierii au ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția, care, cel mai probabil, provine de pe timpul conflictelor militare.

Alte intervenții:

- Sâmbătă, 22 mai, în jurul orei 14.00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în sprijinul cetățenilor pentru extragerea unei bovine căzute în râul Mureș, pe raza localității Chirileu.

S-au deplasat în sprijinul cetățenilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș, iar cu ajutorul unui buldoexcavator și a unor persoane aflate în zonă au reușit să extragă bovina căzută în nămol la o adâncime de 7 m.

Lasă un comentariu