TÂRGUMUREȘEANCA DR. ANDREEA (CĂPÎLNĂ) MOLDOVAN A FOST NUMITĂ CONSULTANT LA ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII, CU SEDIUL LA GENEVA

Distribuie pe:

Medicul Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din România, a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, pe 5 ianuarie 2021, fiind prima numire din echipa lui Vlad Voiculescu, după ce acesta a venit la conducerea Ministerului Sănătății, la finalul lunii decembrie.

Andreea Moldovan este medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, spital aflat în prima linie COVID-19. Începând de anul trecut, ea a ocupat și funcția de director medical al spitalului.

Anterior, medicul Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov, spital premiat, în anul 2013, de Organizația Mondială a Sănătății cu “Premiul de Excelență în Igiena Intraspitalicească”.

Andreea este târgumureșeancă (fiica cunoscuților medici Căpîlnă) absolventă a Liceului “Al. Papiu Ilarian” și a Institutului de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu