SUPERCUPA ROMÂNIEI ÎN SUA SAU MAREA BRITANIE?

Distribuie pe:

Președintele Federației Române de Fotbal a anunțat luni, într-o conferință de presă, că intenționează să organizeze Supercupa României într-o altă țară. Răzvan Burleanu și-a justificat inițiativa și a dat și câteva exemple de țări în care ar putea avea loc meciul dintre câștigătoarea titlului din Liga 1 și câștigătoarea Cupei României: “În 2022 ne propunem să organizăm Supercupa României într-una din țările cu comunități mari de români: Italia, Germania, Spania, Marea Britanie, Statele Unite sau Moldova. Oricare dintre aceste țări poate să reprezinte o opțiune, începând cu 2022”, a mărturisit Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. În Italia locuiesc peste 1.1 milioane de români, în Germania peste 700 de mii, iar în Marea Britanie și Statele Unite încă 1 milion de români. Președintele FRF a dat detalii și despre datele de start pentru sezonul 2021-2022 din Liga 2 și Liga 3. “S-au aprobat date importante cu privire la campionatul competițional. Cupa României va debuta pe 28 iulie, faza 1, iar finala va fi pe 19 mai 2022. Liga 3 va debuta pe 28 august, iar Liga 2 pe 31 iulie. Supercupa României va fi organizată pe 10 iulie, cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1”, a adăugat șeful FRF.

CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT MECIUL CU “U” CLUJ ȘI A OBȚINUT MATEMATIC TITLUL NAȚIONAL AL SEZONULUI LA HANDBAL FEMININ

Echipa de handbal feminin CSM București a învins, duminică, la turneul de la Sfântu Gheorghe, echipa Universitatea Cluj, scor 28-20 (14-8), în primul meci al etapei a 27-a. Cu două meciuri rămase de jucat în actuala stagiune, CSM București obține matematic titlul național al sezonului 2020-2021. CSM București și-a luat revanșa în fața Universității Cluj, singura echipă din campionat care a reușit în acest sezon să ia un punct liderului. CSM București este lider neînvins, cu 76 de puncte, și mai are două meciuri de disputat în acest sezon, în 30 și 31 mai, cu echipele Dacia Mioveni și SCM Craiova, în etapele 30 și 28. În etapa a 29-a, CSM va “sta”. CSM București nu mai poate pierde titlul național, al cincilea din palmaresul clubului, după cele din 2015, 2016, 2017, 2018. În 2019, titlul a fost câștigat de SCM Râmnicu Vâlcea, iar sezonul trecut nu a fost acordat, din motive pandemice. Ultimele trei etape ale stagiunii se vor derula între 31 mai și 3 iunie, la turneul de la București.

TÂRGUMUREȘEANUL GYARMATI FERENC VA ARBITRA LA JOCURILE OLIMPICE

Prezent în calitate de arbitru internațional la Campionatele Europene de lupte Under 23 de la Skopje (Macedonia de Nord), târgumureșeanul Gyarmati Ferenc a fost premiat cu cea mai înaltă distincție, “Fluierul de aur”, de către forul mondial United World Wresling. Gyarmati, care și-a confirmat încă o dată valoarea, ca arbitru internațional, va oficia la Jocurile Olimpice din această vară de Tokyo. Pentru Directorul Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș va fi a doua prezență la Olimpiadă, în calitate de arbitru, după cea de la Rio de Janeiro din 2016.

UN MECI DIN BARAJUL PENTRU LIGA 1, ÎN PERICOL?

Atacantul Dunării Călărași, Valentin Alexandru, a anunțat că s-ar putea ajunge la boicotarea barajului cu FC Voluntari, pentru promovarea în Liga 1. Fotbaliștii au aproape jumătate de an de când sunt neplătiți. “E o bucurie și o performță, dar nu așa de mare, pentru că am rămas neplătiți, avem cinci luni și ceva (n.r. - de restanțe), doar am primit niște prime săptămâna trecută. Acum am discutat cu conducerea, așteptăm să se rezolve săptămâna care urmează, că nu se poate, în felul acesta nu avem nicio șansă la baraj. Oricum avem șansa a doua, dar vrem să o jucăm 100%, să fim pregătiți fizic, psihic”, a declarat Valentin Alexandru. Apoi, atacantul a fost întrebat dacă fotbaliștii echipei trecute și prin Liga 1 sunt dispuși să boicoteze partida: “Cu siguranță! Dacă nu se rezolvă ceva săptămâna care urmează, nu știm ce vom face, dar sperăm că și conducerea să-și facă treaba, pentru că ei ne sunt datori, nu noi. Încercăm să dăm totul cu Voluntari și să promovăm, chiar dacă tot timpul... Niciodată n-a promovat o echipă de liga a doua, doar cei de la Chindia au avut șansă, atunci, la penalty-uri”, a mai spus Valentin Alexandru. “Chiar dacă suntem mercenari, chiar dacă am venit din alte părți, războaiele s-au câștigat și cu mercenari. Noi am venit să facem treabă, problema sportivă să o rezolvăm cât mai bine. Azi ați văzut o echipă care, deși cu probleme mari și condusă din primul minut, a reușit să revină. Este lucrul cel mai important. Este o mare realizare, pentru că intri în vestiar și aproape că ai lacrimi în ochi când vorbești cu ei despre situația de aici. Este foarte greu. Sunt jucători care au venit în iarnă și nu au primit niciun ban”, s-a plâns și antrenorul Dunării Călărași, Cristi Pustai, în urmă cu câteva săptămâni. Dunărea Călărași - FC Voluntari și CS Mioveni - FC Hermannstadt sunt meciurile din manșa tur a barajului de menținere/promovare în Liga 1. Partidele vor avea loc sâmbătă, iar returul este programat la 2 iunie.

UEFA A PREZENTAT TROFEUL CONFERENCE LEAGUE

UEFA a prezentat trofeul Conference League, a treia competiție europeană care va debuta, sezonul viitor, cu 184 de cluburi la start și cu meciuri programate joia, la fel ca în Europa League. Cupa argintie are o înălțime de 57,5 centimetri, cântărește 11 kilograme și înfățișează 32 de coloane hexagonale, una pentru fiecare echipă din faza grupelor, cu o formă care se curbează la mijloc, materialul folosit fiind alama, finisată manual, cu aspect de oțel galvanic și cu elemente de argintiu strălucitor. “Pentru asta, am creat UEFA Europa Conference League. Avem 55 de federații și este important să le oferim cluburilor din fiecare federație oportunitatea de a-și prelungi campania europeană, cât mai mult posibil”, se arată într-un comunicat al președintelui UEFA, Aleksander Ceferin. Conference League va porni, la start, cu 184 de echipe, iar după faza grupelor (8 grupe cu câte 4 echipe fiecare), are loc faza eliminatorie, începând cu optimi de finală, sferturi, semifinale și finala programată pe 15 mai 2022 la Tirana, în Albania. Nicio echipă nu se califică direct în faza grupelor, iar în ultimul tur de calificare se află echipe precum Tottenham, Villarreal, Rennes, AS Roma, Union Berlin.

RĂZVAN BURLEANU A FĂCUT ANUNȚUL MOMENTULUI ÎN LIGA 1!

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre VAR, într-o conferință de presă susținută luni. Sistemul de arbitraj video a fost una dintre cele mai discutate probleme din Liga 1 din acest sezon. Răzvan Burleanu a anunțat că meciurile sezonului viitor din playoff și playout vor beneficia de tehnologia care este folosită în majoritatea campionatelor puternice, dacă totul decurge cum estimează cei de la Federație. “Contractul este aproape finalizat, deci nu mai e nicio piedică în momentul de față. Deci, e o doar o formalitate semnalitatea sa. Le mulțumesc reprezentanților LPF că și-au oferit tot sprijinul în această perioadă de timp. În momentul de față, așteptăm confirmarea din partea deținătorului de drepturi TV în ceea ce privește termenul la care vor putea să ajungă simulatoarele de pregatire a arbitrilor în România. Estimăm data de 1 iulie, astfel încât, dacă vom simula la 1 iulie, să putem să ne ținem de cuvânt și să avem VAR începând cu playoff-ul și playout-ul sezonului următor”, a spus Răzvan Burleanu.

VERSTAPPEN A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL PRINCIPATULUI MONACO ȘI A TRECUT, ÎN PREMIERĂ ÎN CARIERĂ, ÎN FRUNTEA CLASAMENTULUI PILOȚILOR

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Principatului Monaco, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Plecat de pe locul 7 al grilei de start, septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes), a trecut linia de sosire pe aceeași poziție. Britanicul a stabilit cel mai rapid tur al cursei. Pilotul echipei Ferrari, Charles Leclerc, care ar fi trebuit să plece din pole position la cursa din orașul său natal, nu a luat startul, duminică, din cauza unei probleme mecanice la transmisia monopostului său. Locul său pe grilă a rămas liber, Verstappen fiind cel care a preluat conducerea cursei după start și a trecut primul linia de sosire. Aceasta este prima victorie a olandezului la Monte Carlo, a doua în acest sezon și a XII-a din carieră.

Lasă un comentariu