ÎN ITALIA, PANDEMIA A REDUS SPERANȚA DE VIAȚĂ CU 14 LUNI...

Distribuie pe:

Îngrijorat de faptul că rata de natalitate din țară a atins un nou minim în 2020, cu circa 16.000 de nașteri sub nivelul înregistrat în anul precedent, primul ministru italian, Mario Draghi, intenționează să șteargă declinul demografic printr-un plan de 21 de miliarde de euro, care va include măsuri precum venitul universal pentru toți muncitorii.

“Fără copii, soarta Italiei stă în îmbătrânire, iar apoi în dispariție. Guvernul vrea să extindă beneficiile pentru cupluri și femei, inclusiv plățile în cash pentru familiile cu cel puțin un copil.

Italia a raportat doar 404.000 de nașteri în 2020, cu 30% sub nivelul din urmă cu 30 de ani, cu o medie de 1,24 copii per femeie, sub media din 2019 de 1,27. Doar două țări din Europa au înregistrat o rată mai slabă - Spania și Malta. Totodată, impactul pandemiei a scurtat speranța la viață, din Italia, cu 14 luni.

Noile măsuri vor intra în vigoare în luna iulie 2021, urmând să fie adăugate aproximativ 6 miliarde de euro fondurilor deja existente. În plus, intenționăm să alocăm aproximativ 5 miliarde de euro noilor grădinițe și școlilor primare. Deși motivele din spatele natalității scăzute sunt în cea mare parte de ordin economic, lipsa stabilității și siguranței sociale joacă, de asemenea, un rol important”, a declarat Mario Draghi, citat de mediafax.ro, în cadrul unui eveniment dedicat creșterii numărului de familii. Pentru natalitatea scăzută din Italia, experții dau vina pe efectele economice ale pandemiei, impactul resimțindu-se, din plin, mai ales în rândurile femeilor.

Lasă un comentariu