AZOMUREȘ ANUNȚĂ O NOUĂ REVIZIE TEHNICĂ PARȚIALĂ A INSTALAȚIILOR, PARTE DIN PROGRAMUL MULTI-ANUAL DE INVESTIȚII

Distribuie pe:

Azomureș Târgu-Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, va demara, la începutul lunii, iunie o nouă revizie tehnică a instalațiilor de pe platforma de producție. Conform graficului de lucrări, lucrările de inspecție, de reparații și de investiții, se vor realiza, timp de o lună de zile, pentru o parte din instalațiile Azomureș. În această perioadă, producția de îngrășăminte va continua, în limita capacităților rămase disponibile.

Revizia tehnică bianuală include mii de inspecții pentru a asigura funcționarea în siguranță a instalațiilor, pentru următorii doi ani. Pe perioada reviziei, se vor implementa noi investiții pentru îmbunătățirea productivității, protecției mediului, eficienței energetice și funcționării sigure a instalațiilor.

La revizia tehnică din iunie 2021 vom continua să punem în practică măsurile din planul tehnic de reducere a zgomotului ambiental, prin executarea unor lucrări specifice la instalațiile care au fost monitorizate anterior. Studiul de zgomot realizat în septembrie 2020 și măsurătorile realizate în ultimele luni reprezintă un suport, din punct de vedere tehnic, pentru identificarea și realizarea măsurilor de reducere a zgomotului ambiental în interiorul și în exteriorul platformei. Lucrările realizate deja în anii anteriori și chiar în 2021 au evidențiat o îmbunătățire a nivelului de zgomot în zona străzii Mureșeni, confirmată de o serie de măsurători realizate în luna aprilie, timp de mai multe ore, în diferite zile ale săptămânii.

În timpul reviziei tehnice, peste 500 de angajați externi sunt folosiți pentru executarea lucrărilor. Bugetul total al programului de revizie este de peste 40 de milioane de lei.

Departamentele de vânzări și logistică din cadrul Azomureș se asigură ca îngrășămintele pentru agricultură să fie disponibile în această perioadă la distribuitorii din România.

Despre Azomureș

Azomureș este cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România. Parte din grupul elvețian Ameropa, Azomureș produce, anual, aproximativ 1,6 milioane de tone de îngrășăminte pe platforma industrială de la Târgu-Mureș. Peste 75 % din producția anuală este utilizată de fermierii din România, iar printre țările unde se exportă îngrășăminte se numără China, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Austria.

Lasă un comentariu