VACCINUL, PAȘAPORT SPRE... NOI RELAȚII DE IUBIRE!

Distribuie pe:

Specialistul american în consiliere de cuplu, Erika Kaplan, citată de csid.ro, susține că relațiile de iubire postpandemie Covid-19 se vor schimba radical, odată cu ridicarea restricțiilor.

“Pandemia Covid-19 a lăsat mulți oameni fără parteneri de cuplu și, ca rezultat, experții în matrimoniale prevăd un adevărat cutremur în relațiile de iubire postpandemie. La urma urmei, oamenii au avut suficient timp pentru a reflecta asupra priorităților lor și s-au săturat de izolarea socială. Dar, pentru că pandemia a făcut ca mulți oameni să fie atenți la contactele inutile din viețile lor, celibatarii vor adopta probabil o abordare minimalistă în acest domeniu.

În timpul pandemiei, oamenii au înțeles ce înseamnă să fii cu adevărat singur. Cu toate acestea, deși se vor ridica restricțiile, oamenii vor deveni mai selectivi. Pentru mulți dintre ei, va părea de bun-simț să reducă numărul de parteneri cu care ies, aceasta fiind o reacție a sistemului imunitar comportamental, adică un set inconștient de comportamente care ne protejează în fața amenințărilor cu boli infecțioase.

Un studiu pre-Covid, desfășurat la Universitatea McGill din Montreal, a constatat că persoanele care s-au simțit cel mai vulnerabile la boli au prezentat niveluri mai scăzute de interes în viața socială, indiferent cât de căutate erau.

În ultimul timp, s-au constatat și alte modificări evidente care au apărut în timpul pandemiei. De exemplu, oamenii care s-au vaccinat sunt gata de aventură, dar caută doar parteneri care, la rândul lor, sunt vaccinați.

Acesta nu este doar un moft, oamenii chiar caută pe cineva care să le împărtășească valorile și aprecierea pentru libertatea care vine odată cu vaccinarea. Prin urmare, relațiile de iubire postpandemie vor avea mare legătură cu vaccinul antiCovid.

Cum intimitatea emoțională este extrem de benefică în cuplu, vom asista la o mulțime de fluctuații ale relațiilor. Unii oameni au rămas în relațiile lor, pentru că aveau nevoie de cineva pe care să se bazeze în perioada de izolare, însă, acum, că lucrurile se schimbă, opțiunile lor se vor schimba și ele.

În timpul pandemiei, oamenii au fost obligați să își reducă din activități, să renunțe la petreceri sau la alte plăceri ale vieții și să facă bilanțul a ceea ce era cu adevărat important pentru ei.

Acum, că în sfârșit reușim să ne ridicăm, cât de cât, după mai bine de un an de chin, mentalitățile și nevoile noastre încep să se schimbe, așa că trebuie să ne pregătim psihic pentru ce va urma”, ne îndeamnă psihologul american. (L.P.)

Lasă un comentariu