,,ASASINAREA” CU BUNĂ ȘTIINȚĂ A EVENIMENTELOR CULTURALE DE CĂTRE AUTORITĂȚI

Distribuie pe:

Organizatorii de evenimente se arată dezamăgiți de modul în care autoritățile au ca plan salvarea sectorului cultural din România.

În urma evenimentelor ce s-au desfășurat la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, unde peste 50.000 de pelerini au fost prezenți, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și evenimente culturale (AROC) se arată profund dezamăgită de modul în care autoritățile privesc spre cultură.

Organizatorii de evenimente din România arată cu degetul spre autorități și critică modul în care, în ciuda pandemiei, 50.000 de oameni s-au prezentat la un pelerinaj, în contextul în care restricțiile privind numărul maxim permis este de 10 ori mai mic.

“Cu toții am primit o lecție dură despre ce înseamnă dublul standard și cum este aplicat acesta de către autorități în România”, au declarat organizatorii de evenimente, informează monitorulcj.ro.

Autorități nepăsătoare față de viața culturală

Încă de la începutul pandemiei, AROC a încercat să aducă soluții viabile pentru repornirea sectorului cultural.

“Fiecare propunere făcută de noi a ținut cont nu doar de nevoile și de interesele organizatorilor, dar în primul rând de siguranța participanților și de metode de implementare sigure, menite să minimizeze orice risc și să ofere un cadru predictibil tuturor celor care își doresc să organizeze evenimente în România”, susțin cei de la AROC.

În ciudat tuturor eforturilor, acțiunile AROC au fost ignorate sau amânate, iar răspunsurile primite din partea autorităților au fost evazive, ca de fiecare dată.

“Acum, sectorul cultural a primit cea mai mare palmă din ultimul an, noi toți fiind puși în situația de a vedea la televizor desfășurarea unui pelerinaj cu 50.000 de participanți, practic, mai mare decât majoritatea evenimentelor culturale din țară, sau meciuri de fotbal, cu tribune pline,  în timp ce  autoritățile se mândresc cu buna desfășurare a acestora.(…)

Cum se justifică, din punct de vedere medical, desfășurarea unor evenimente religioase sau sportive, cu atâția participanți, dar limitarea activităților sectorului cultural la capacități de 500 de oameni?

“Cum a ajuns sectorul cultural din România să fie tratat cu atâta dezinteres și lipsă de empatie? Cum au ajuns evenimente din România, care înainte de pandemie contribuiau la dezvoltarea locală, erau atracții turistice și proiecte strategice în orașele lor, să fie ignorate și sacrificate fără nici măcar o explicație? Cum s-a ajuns aici?” au mai adăugat reprezentanții asociației, revoltați.

În acest weekend, peste 50.000 de oameni au participat la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, în ciuda tuturor restricțiilor impuse de către autorități.

Lasă un comentariu