ORBAN: DECLANȘĂM PROCEDURILE DE ALEGERI ÎN PNL; DATA PROPUSĂ PENTRU CONGRES - 25 SEPTEMBRIE

Distribuie pe:

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis declanșarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie, a anunțat, marți, președintele liberalilor, Ludovic Orban.

“Biroul Executiv a luat decizia de a declanșa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegați va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile. Ca și calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie - 10 august vor avea loc conferințele județene de alegeri, conferințe la care se vor alege conducerile județene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel județean, și data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a precizat Orban.

El a spus că a fost luată și decizia privind componența comisiei de organizare a congresului, menționând că aceasta va fi formată din câte un membru PNL din cele 8 regiuni. (AGERPRES)

DECLARAȚIA ADINEI VĂLEAN - NEINSPIRATĂ

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marți, că declarația inițială a comisarului european Adina Vălean, în privința avionului deturnat în Belarus, a fost neinspirată, însă a subliniat că aceasta și-a corectat punctul de vedere, iar mandatul său trebuie judecat în domeniul Transporturilor.

“A fost o declarație neinspirată, după părerea mea, în urma căreia a revenit Adina Vălean și și-a corectat punctul de vedere. Eu cred că mandatul comisarului care reprezintă România, Adina Vălean, trebuie judecat în domeniul Transporturilor, în domeniul portofoliului. Este adevărat că a fost criticată. Este adevărat, am spus că a fost o declarație neinspirată, dar pe de altă parte nu cred că se va ajunge până la acest punct”, a declarat Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Luni, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Naționale a Franței i-a cerut demisia, criticând reacția sa “lașă”.

“Consider mai mult decât scandaloasă reacția lașă a comisarului european pentru Transporturi, care s-a bucurat că avionul deturnat a putut decola din nou de la Minsk, fără pasagerul arestat de autoritățile bieloruse”, a scris Jean-Louis Bourlanges pe Twitter.

Lasă un comentariu