A FOST PRELUNGIT TERMENUL PÂNĂ LA CARE PERSOANELE FĂRĂ STAGIU MINIM DE COTIZARE LA PENSIE POT COMPLETE ANII NECESARI

Distribuie pe:

Persoanele din această categorie au, în prezent, posibilitatea, temporară, să contribuie la sistem prin plata contribuțiilor de asigurări sociale, pentru cel mult 6 ani anteriori, termenul prelungindu-se cu 2 ani, până la 31 august 2023, termen până la care, contribuția de asigurări sociale datorată, trebuie achitată în întregime.

AVION DETURNAT LA MINSK

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat, marți, Belarusul pentru că a forțat aterizarea unui avion de pasageri ce efectua un zbor Atena-Vilnius, cerând o anchetă internațională urgentă și eliberarea jurnalistului de opoziție Roman Protasevici, informează Reuters, EFE și dpa.

“Aceasta reprezintă o deturnare de către stat și arată modul în care regimul de la Minsk atacă drepturile democratice fundamentale și sancționează libertatea de exprimare și media independente. Trebuie să existe o anchetă internațională urgentă. Iar Roman Protasevici și partenera sa, Sofia Sapega, trebuie să fie eliberați imediat”, a subliniat Stoltenberg într-o declarație video.

El a salutat, totodată, noile sancțiuni impuse de Uniunea Europeană contra regimului de la Minsk.

Roman Protasevici, un jurnalist de opoziție în vârstă de 26 de ani, și partenera sa, Sofia Sapega, se aflau duminică la bordul unui avion Boeing al companiei Ryanair care efectua un zbor între Grecia și Lituania, țări membre ale NATO și UE. Autoritățile belaruse au semnalat o falsă alertă cu bombă pentru a forța avionul să ate-rizeze la Minsk, unde l-au arestat pe Protasevici. (AGERPRES)

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, PREMIATĂ!

Agenția Națională de Presă AGERPRES a fost desemnată de CFA România Agenția de știri a anului 2020.

CFA Society România a organizat miercuri evenimentul de decernare a Premiilor pentru Mass-Media.

“Mass-media financiar este un stakeholder foarte important al pieței de capital. Mass-media financiară contribuie foarte mult la ceea ce ne dorim cu toții pentru dezvoltarea pieței de capital și anume la promovarea valorilor de educație financiară, promovarea modului în care noi trebuie să funcționăm în această piață financiară, modului în care trebuie să ne planificăm financiar viețile. Consider că mass-media joacă un rol foarte important în această misiune a educației financiare și salut încă o dată această inițiativă pe care CFA România o are prin oferirea acestor premii”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București.

Potrivit CFA România, AGERPRES este agenția de știri care prezintă echidistant informațiile, fiind sursa principală de propagare în mass-media a știrilor economice și din domeniul financiar.

Alături de AGERPRES, CFA România a mai acordat un premiu pentru jurnalistul anului 2020, care a fost primit de Liviu Popescu, editor la Ziarul Financiar, și un premiu pentru publicația online a anului 2020, care a mers la Financial Intelligence.

Organizația acordă de cinci ani premiile pentru mass-media (AGERPRES)

CONCURSUL DE SELECȚIE DE PROFESORI PENTRU ȘCOALA EUROPEANĂ DE LA BRUXELLES

Concursul pentru ocuparea a 2 posturi de profesor la Școala Europeană de la Bruxelles se va relua și va fi posibilă depunerea online a dosarelor de înscriere, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației. Cîmpeanu a precizat că are în vedere organizarea concursului în prima săptămână din iunie, după ce la primul concurs s-au înscris 5 profesori (trei candidați pentru postul de matematică, un candidat pentru postul de Chimie-fizică/Științe integrate și un candidat pentru postul de “Consilier educativ”) și singurul câștigător a fost pe postul de consilier. Salariile pentru aceste posturi sunt între 4.000 și 6.000 de euro.

La sesiunea din luna mai, cadrele didactice s-au putut înscrie doar prin depunerea fizică a dosarelor la Registratura Ministerului Educației sau prin trimiterea lor prin poștă.

Cele 2 posturi care vor fi scoase la concurs în luna iunie sunt de Matematică cu predare în limba engleză, precum și de Chimie-fizică/Științe integrate cu predare în română și germană, franceză sau engleză. Singurul post care s-a ocupat la concursul organizat în luna mai a fost cel de Consilier educativ (“Advisor” - poziție specifică școlilor europene). (Sursa: edupedu.ro)

MAGISTRAȚI ELIBERAȚI DIN FUNCȚIE DE PREȘEDINTELE IOHANNIS

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de eliberare din funcție a trei magistrați.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului i-a eliberat din funcție pe: Leonard Toma Jigă - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița, delegat în funcția de procuror șef Secție urmărire penală la aceeași unitate de parchet, Gigel Pîrlog - procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, colonelul magistrat Virgiliu-Marian Istrate - procuror militar la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Magistrații au fost eliberați din funcție ca urmare a pensionării. (AGERPRES)

Lasă un comentariu