LUDOVIC ORBAN ANUNȚĂ ÎNGHEȚAREA PENSIILOR ANUL ACESTA. NU MAI CRESC NICI ALOCAȚIILE DE STAT PENTRU COPII

Distribuie pe:

Pensiile nu vor crește anul acesta, nici măcar cu rata inflației. Anunțul a fost făcut de președintele PNL, Ludovic Orban, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Florin Câțu, pe marginea bugetului de stat pe 2021. Surse politice susțin că vor fi înghețate și salariile bugetarilor, precum și alocațiile de stat pentru copii.

“Există o decizie în privința pensiilor. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume: compensarea proporției de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 la sută din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat Ludovic Orban, citat de hotnews.ro

În programul de guvernare PNL-USR-Plus-UDMR se prevedea majorarea anuală a valorii punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflației și minim 58,5% din rata de creștere a salariului mediu brut pe economie.

Surse politice au mai indicat o serie de măsuri de restricții care îi va afecta direct pe bugetari, dar și pe elevi și studenți. Este vorba de: suspendarea acordării voucherelor de vacanță pentru bugetari în 2021; înghețarea salariilor și reducerea sporurilor; înghețarea alocațiilor de stat pentru copii; sporul covid din prefecturi va fi eliminat; reducerea indemnizației de hrană; eliminarea transportului gratuit pentru studenți, care vor beneficia de un număr limitat de călătorii. (AGERPRES)

Lasă un comentariu