ISU MUREȘ

Distribuie pe:

În ultimele zile, pompierii mureșeni au intervenit la 80 de intervenții, din care - un incendiu, 31 de intervenții în urma precipitațiilor abundente și 48 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendiu:

Joi, 27 mai, în jurul orei 20.25, pompierii mureșeni au solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Secuieni, strada Principală.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara și pompierii voluntari din cadrul SVSU Cristuru Secuiesc. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că a fost vorba despre un incendiu produs la tabloul electric. Incendiul a fost lichidat înainte să se propage la locuință. Din fericire, nu au fost victime.

Intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase:

În urma precipitațiilor abundente, pe raza județului Mureș, au fost afectate 8 localități: Târnăveni, Bobohalma, Mica, Filitelnic, Chendu, Agrișteu, Gălești și Sovata. În total au fost afectate peste 60 de pivnițe. Pentru restabilirea situației de normalitate au intervenit forțe ale ISU Mureș, SVSU Gălești, Acățari, Bălăușeri, Sângeorgiu de Pădure, Sovata, Miercurea Nirajului, Nadeș și personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență de la toate localitățile afectate.

De asemenea, prefectul județului Mureș, Cristina Mara Togănel, împreună cu domnul Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea" al județului Mureș, colonel Călin Ioan Handrea, au executat recunoașteri în raza localităților afectate și au dispus măsurile necesare pentru restabilirea stării de normalitate.

ISU Mureș a intervenit cu peste 40 de mijloace tehnice (autospeciale, motopompe, autoturisme de teren), 4 ofițeri și peste 70 de subofițeri.

În momentul de față, pompierii militari de la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului execută misiuni de evacuare a apei în localitatea Gălești, unde sunt anunțate mai multe gospodării afectate, iar Punctul de Lucru Sovata intervine în orașul Sovata pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie de pe strada Praidului.

La nivelul județului Mureș, nu sunt anunțate victime și nici localități izolate.

Lasă un comentariu