AMENAJAREA ZONEI PIETONALE, A SPAȚIILOR VERZI ȘI SOLICITAREA PRELUĂRII SĂLII POLIVALENTE

Distribuie pe:

Consilierii locali din Târgu-Mureș au decis în ședința ordinară de joi, 27.05.2021, aprobarea Proiectului inițiat de către Primarul Soós Zoltán, intitulat „Adoptă un Spațiu Verde!". În cadrul acestui Proiect, Municipalitatea susține implicarea agenților economici, a instituțiilor interesate sau a ONG-urilor să primească în folosință spațiile verzi publice aferente locuințelor de tip condominiu sau a parcurilor  din oraș în vederea amenajării și/sau întreținerii acestora, ținând cont de faptul că aceste zone sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții și mediului înconjurător.

Tot în ședința din 27 mai a fost adoptată și Hotărârea de organizare a unui concurs de idei, având ca temă: „AMENAJARE SPAȚII PIETONALE ÎN MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ - strada Bolyai, strada George Enescu, scuarul din Piața Victoriei nr. 3".  Concursul are ca scop principal selectarea celor mai bune propuneri pentru valorificarea zonelor din centrul orașului, în contextul nevoilor comunitare actuale, bazat pe rezultatele chestionarului care a fost pus la dispoziția publicului de instituția noastră, în perioada 26.03-12.04.2021.

Un alt proiect care a fost aprobat în ședința de azi este și  Hotărârea privind solicitarea preluării în domeniul public a imobilului - teren și construcție Sala Polivalentă, situat în str. Parcul Sportiv Municipal nr. 4 Târgu-Mureș, și aflat în administrarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș. Imobilul va fi predat în administrarea Clubului Sportiv Municipal, fiind menținută destinația actuală a acestuia, în vederea asigurării activităților sportive care se vor desfășura pe raza UAT Târgu-Mureș. Toate bazele sportive aparținând Municipiului Târgu-Mureș au fost deja date în administrare Clubului Sportiv Municipal.

Lasă un comentariu