PRIMĂRIA TÂRGU-MUREȘ ACHIZIȚIONEAZĂ 32 DE AUTOBUZE ELECTRICE

Distribuie pe:

“Am început dezvoltarea orașului, iar începând de astăzi, transportul local face un pas spre normalitate. Ținta noastră: mijloace de transport ecologice, confortabile și la standarde europene. Epoca autobuzelor care iau foc în plină stradă, care se dezintegrează, iar biletele sunt vândute de la șofer, trebuie să ia sfârșit!

Astăzi am semnat contractul de achiziție al primelor autobuze electrice și sperăm ca, până la finalul anului următor, transportul local din Târgu-Mureș să fie unul modern, civilizat, nepoluant și ușor de accesat de către târgumureșeni și turiști” (Soós Zoltán, Primar al municipiului Târgu-Mureș).

Marți, 18 mai, primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, a semnat, împreună cu directorul România Solaris Bus & Coach Polonia, domnul Eugen Daniel Ciolan, contractul de achiziție pentru 32  de autobuze electrice, de 12 metri lungime, 10 stații de încărcare rapidă și 32 stații de încărcare lentă. Valoarea contractului este 81.920.000 de lei (fără TVA).

În prezent, municipalitatea efectuează deja demersurile de amplasare a stațiilor de transformare de mare capacitate, la care vor fi racordate stațiile de încărcare lentă/rapidă, la sediul Transport Local SA, dar și la capetele de linii. Cele 32 de autobuze electrice vor deservi următoarele rute de transport public: Linia 4 (11 buc.); Linia 18 (5 buc.); Linia 12 (3 buc.); Linia 17 (5 buc.); Linia 20 (3 buc.); Linia 23 (5 buc.).

Primăria Târgu-Mureș are în curs de desfășurare 7 proiecte privind transportul public și de  management al traficului, iar 4 dintre acestea se referă la achiziția de autobuze pentru a schimba în totalitate parcul auto pentru transportul în comun.

În afară de acest proiect, Municipiul mai are încă 3 proiecte în derulare prin care va achiziționa următoarele tipuri de autobuze:

* 41 bucăți de autobuze tip DIESEL;

* 15 bucăți de autobuze ELECTRICE, cu o lungime de 10 m;

* 38 bucăți de autobuze tip HIBRID.

Proiectul privind achiziția autobuzelor electrice, respectiv a stațiilor de încărcare, se derulează prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației direct cu producătorul care a fabricat și autobuzul prezentat marți, în cadrul conferinței de presă.

Autobuzul prezentat ieri se află în Târgu-Mureș, în aceste zile, pentru teste de trafic, iar târgumureșenii vor putea experimenta călătoria cu acesta, în mod gratuit.

Lasă un comentariu