ÎN INDIA, CINCIZECI DE MEDICI INDIENI AU MURIT DE COVID-19 ÎNTR-O SINGURĂ ZI

Distribuie pe:

Asociația Medicală Indiană (IMA) a declarat că, de la începutul anului, 244 de medici și-au pierdut viața, răpuși de Covid-19. Dintre aceștia, 50 au murit duminică, în timp ce țara se luptă cu un nou val de infecții și decese.

Știrea survine pe fondul raportării unui record de 4.329 de decese în ultimele 24 de ore, precum și 23.533 de cazuri noi. Deși numărul infectărilor a scăzut în ultimele zile, cresc îngrijorările din cauza unei noi variante descoperite recent în India, notează dailymail.co.uk.

Luni seara, fostul președinte al IMA, dr. K.K. Aggarwal a murit după “o lungă bătălie cu Covid-19”, potrivit unei postări pe Twitter.

Decesele aduc numărul total de medici indieni care au murit din cauza Covid-19 (de când a început pandemia, în primăvara trecută) la aproape 1.000.

Se crede că acest număr reprezintă doar o parte din numărul total al medicilor indieni care, probabil, au murit de coronavirus, deoarece IMA înregistrează doar decesele din rândul celor 350.000 de membri ai săi. India are peste 1.200.000 de medici, potrivit NDTV.

IMA afirmă că mulți medici nu sunt încă vaccinați și sunt din ce în ce mai vulnerabili la infectarea cu noul coronavirus din cauza suprasolicitării la locul de muncă, notează sursa citată. (I.S.)

Lasă un comentariu