ATENȚIE, PĂRINȚI! ÎNCEP ÎNSCRIERILE ÎN PLATFORMA DE VACCINARE

Distribuie pe:

Din 1 iunie, părinții își pot înscrie copiii pentru imunizare împotriva COVID-19. Totodată, Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare a anunțat că vaccinarea se poate face și fără înscrierea în platformă, prin prezentarea directă la centrele de vaccinare.

Pentru vaccinare, minorii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau tutore legal și să aibă acordul scris al acestuia.

Miercuri, 2 iunie, ar putea începe vaccinarea, iar serul folosit este cel de la Pfizer/BioNTech, singurul autorizat în prezent pentru 12-15 ani de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Înscrierea pe platforma de vaccinare a copiilor nu este obligatorie

Conform lui Valeriu Gheorghiță, schema de vaccinare este ca la adulți: se vor administra două doze, la un interval de 21 de zile. Potrivit EMA, vaccinul este sigur pentru copii, iar eficacitatea este foarte mare.        

Nivelul de protecție la copii este mai mare decât la adulți, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. De asemenea, medicul a mai precizat că se așteaptă ca un număr mare de copii să se imunizeze cu serul produs de Pfizer.

“Datele din studiile efectuate, în baza cărora s-a decis autorizarea acestei grupe de vârstă, au arătat un profil de siguranță și imunogenitate foarte bună. Lotul cu care s-a făcut comparația a fost cel al tinerilor cu vârste între 16-25 de ani, în această grupă de vârstă există o mare asemănare din punct de vedere imunologic, al reactivității organismului.

Este interesant că grupul celor cuprinși între 12-15 ani a dezvoltat un nivel mult mai bun al anticorpilor, un nivel al răspunsului imun chiar mai mare decât al lotului comparator. Nivelul de protecție la copii e mult mai mare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică seară, la Digi24.

Reamintim că vaccinarea în țara noastră a înregistrat o scădere ușoară în ultimele săptămâni. Astăzi, 1 iunie, părinții își pot înscrie copiii în platforma de vaccinare pentru imunizarea cu serul produs de Pfizer. (evz.ro)

Lasă un comentariu