COPIII ÎNCĂPĂȚÂNAȚI AU MAI MULT SUCCES ÎN VIAȚĂ

Distribuie pe:

După un studiu de peste 40 de ani, citat de descopera.ro, cercetătorii au ajuns la concluzia că încăpățânarea la copii nu e neapărat un defect, ci poate deveni chiar un avantaj la vârsta adultă.

“În studiul nostru, care a durat peste patru decenii, am analizat 745 de adulți, care au fost observați inițial în urmă cu câteva zeci de ani în Luxemburg, pe când erau mici, și care au fost atunci incluși într-un studiu amplu din care au făcut parte 3.000 de copii, intitulat MAGRIP.

În prima perioadă, am măsurat inteligența copiilor, mediul din care proveneau aceștia și statutul lor socio-economic, cei mici fiind, totodată, supuși unor chestionare referitoare la sen-timentele, gândurile și obiceiurile lor cotidiene, raportate la școală și viața de acasă. La studiu au contribuit și profesorii acelor copii, care au furnizat păreri despre elevi, clasificând dorința lor de a învăța și seriozitatea demonstrată în privința studiului.

Lotului actual, de 745 de adulți, i s-au comparat rezultatele notate în copilărie, pe când ei aveau aproximativ 12 ani, cu succesul profesional obținut în prezent, adică la aproximativ 40 de ani după acel moment.

Astfel, s-a observat că la categoria venituri mai mari s-au încadrat tocmai acei adulți care fuseseră niște copii încăpățânați, iar în această lumină, studiul a mai relevat că tendința unui copil de a nu respecta regulile și de a-și contrazice părinții, combinată cu cât de responsabil și studios este, rezultă în venituri personale mai mari.

Putem presupune că elevii care s-au clasat sus în evaluarea respectivă au ajuns adulți care să câștige mai bine în urma jobului, deoarece, potrivit acestei trăsături, sunt dispuși să fie mai înfipți în situații critice, cum ar fi negocierea salariului la angajare sau a creșterii ulterioare a acestuia.

O altă explicație ar fi că indivizii cu nivele crescute de bravadă și de contestare a autorității parentale sunt mai dispuși să își susțină cauza personală, o trăsătură care duce la rezultate individuale pozitive. Acestor persoane le este mai ușor să își negocieze salariul, rolul lor sau avantajele personale.

Prin urmare, dacă descoperi că micuțul tău nu se teme să treacă peste cuvântul tău și nici să încalce regulile, aceste lucruri îi pot fi benefice în viitor. Când sunt atât de insistenți în a obține ce vor, acest lucru demonstrează că nimic nu le poate sta în calea îndeplinirii visurilor, că pot face față problemelor întâmpinate mai ușor decât cei pasivi și supuși. Atunci când nu renunță orice ar fi, tot ce fac ei este să găsească soluții și răspunsuri mai rapide și mai eficiente decât copiii pasivi”, afirmă oamenii de știință. (L.P.)

Lasă un comentariu