JOI, 10 IUNIE, ECLIPSĂ PARȚIALĂ DE SOARE!

Distribuie pe:

Potrivit Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, în ziua de 10 iunie 2021, din jumătatea de nord a României, se va putea vedea o eclipsă parțială de Soare, cu acoperire foarte mică a Soarelui de către Lună.

Fenomenul va avea loc când Soarele se va afla sus, pe cer, și poate fi observat numai cu filtre speciale, adică filtru de sudură foarte închis la culoare sau filtru Mylar. Nu încercați să vedeți eclipsa prin ochelari de soare sau alte metode improvizate, pentru că vă puteți pierde vederea!

Pentru România, eclipsa începe în vestul și nord-vestul țării, pentru că aceea este direcția din care vine umbra Lunii pe glob. Cel mai devreme, eclipsa începe la ora 13.17 (ora României) și cel mai târziu la 14.08, în estul țării.

Durata fenomenul depinde de procentul de acoperire a Soarelui și, unde acoperirea este mai mare, și durata este mai lungă. În nord-vestul țării, acolo unde Soarele va fi acoperit cel mai mult, durata eclipsei este de o oră și 18 minute. Însă, în centrul țării, durata eclipsei poate fi de numai câteva minute.

Acoperirea maximă se produce în nord-vestul extrem al țării, Satu Mare fiind cea mai mare localitate din țară unde Soarele va fi acoperit în proporție de 2%.

În centrul țării, acoperirea Soarelui va fi minimă. Concret, în Târgu-Mureș, între orele 13,33 și 14,25, Soarele va fi eclipsat doar în proporție de 0,6%.

Această eclipsă este una inelară, în care discul Lunii nu este îndeajuns de mare încât să acopere complet discul Soarelui. Eclipsa este vizibilă din America de Nord, Europa și Asia, iar faza maximă se vede din nordul Canadei, Groenlanda și Rusia.

*

Din punct de vedere astrologic, după eclipsa de Soare din 10 iunie, va urma o perioadă foarte bună pentru exprimarea ideilor și a trecerii cu ușurință peste tot felul de provocări, grație unor aspecte frumoase și armonioase între planete.

Astfel, potrivit astrologica.ro, eclipsa de Soare pune accentul pe comunicare, drumuri, sporturi și pe tot ceea ce ține de conexiunea între oameni. Voința, răbdarea și, poate, câteva costuri ne pot ajuta să trecem peste unele situații delicate.

Planul personal este vizat prin intermediul emoțiilor și poate naște mari iubiri.

Pot exista momente magice legate de inspirație, imaginație și creativitate cu grad maxim, dar și tensiune sau război între generații, între ceea ce simți și ceea ce ți se cere. (L.P.)

Lasă un comentariu