ALERTĂ DE LA SALVAMONT! DE CE E PERICULOS ACUM SĂ MERGI LA MUNTE

Distribuie pe:

Prima zi de vară a adus vreme neobișnuit de rece și fenomene extreme.

Salvamont Hunedoara recomandă turiștilor să fie atenți, dacă au în intenție să meargă la munte în următoarele zile, în condițiile în care în masivele Retezat și Parâng a nins abundent, iar stratul de zăpadă depus la altitudini mai mari de 1.600 de metri măsura, marți, între 5 și 10 centimetri.

“S-a depus un strat de zăpadă considerabil, de 5 până la 10 centimetri. Le recomandăm turiștilor să abordeze traseele cu precauție sau chiar să-și anuleze, pe cât posibil, turele pe munte, în următoarele zile și la sfârșitul de săptămână. Zăpada este proaspătă, înșelătoare, depusă peste bolovanii care abia au fost descoperiți”, a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Totodată, Salvamont Hunedoara avertizează și asupra riscului de producere a avalanșelor după ce vremea se va încălzi. Stratul de zăpadă își va schimba consistența și se vor produce avalanșe. Din acest motiv, este indicat ca turiștii să poarte echipament corespunzător și să nu facă drumeții fără să consulte starea vremii.

Pericol și de inundații

Până astăzi, 2 iunie, ora 14.00 s-a emis cod galben pe râul Mureș, afluenții aferenți sectorului aval S.H. Glodeni, amonte confluență cu râul Arieș. Totodată, se înregistrează scurgeri importante și creșterea considerabilă a debitului apei pe următoarele râuri: Târnava Mică; Mureș; Olt; Vedea; Argeș; Ialomița; Putna; Trotuș; Bistrița; Moldova. (evzdetransilvania )

Lasă un comentariu